FC Zwolle United kiest nieuw goed doel wedstrijdshirt

Zwolle – FC Zwolle was drie jaar geleden de eerste Nederlandse Betaald Voetbal Organisatie die met goede doelen op de wedstrijdshirts ging spelen. Destijds is gekozen voor het Ronald McDonald Huis Zwolle en KiKa. Van deze laatste gaat de club na drie seizoenen afscheid nemen en vervangen door de bijzondere stichting ‘Groene Wens Boot’. De samenwerking tussen FC Zwolle United en het Ronald McDonald Huis Zwolle blijft op dezelfde voet doorgaan.

pecshirt.jpg
De samenwerking tussen KiKa en FC Zwolle is van beide kanten goed bevallen. Erben Wennemars, ambassadeur van FC Zwolle United, zegt er het volgende over: ,,Wij zijn er erg trots op dat we een steentje bij hebben kunnen dragen aan dit nationale doel. Als club gaan we ons nu nog meer op de regio IJsseldelta focussen en wij vinden het een mooi gebaar om daar ook een regionaal doel mee te kunnen ondersteunen. De Groene Wens Boot bestaat uit een klein team van vrijwilligers die groot werk verrichten voor mensen met een beperking en zal onze steun goed kunnen gebruiken."

Stichting Groene Wens Boot
De Groene Wens Boot is een fluisterboot met als vaargebied het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is een boot speciaal gebouwd voor mensen die rolstoel (of bed) gebonden zijn. De boot wordt bestuurd door ervaren schippers. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen om fijn te gaan genieten van de natuur met je dierbaren om je heen, het lijkt heel simpel, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Monique ter Beeke won een aantal jaren geleden de Groene Wens Actie van dagblad de Stentor en Green Wish. Het doel van deze actie was het mobiliseren van mensen met ideeën op het gebied van natuur en milieu in de Kop van Overijssel. Monique: ,,Ik heb zelf een dochter die rolstoel gebonden is. Het organiseren van een uitje met het hele gezin is voor ons erg lastig en de mogelijkheden zijn beperkt. Maar het genot voor deze kinderen is zo groot! Wij zijn nu bijna één seizoen bezig en het is een groot succes. Alleen zijn wij nog heel erg op zoek naar meer mogelijkheden om onze naamsbekendheid te vergroten. Het spontane en onverwachte telefoontje van FC Zwolle United kwam dan ook precies op het juiste moment. Erg bijzonder dat zij ons hebben gevonden en gekozen als het nieuwe goede doel die ze willen steunen."

FC Zwolle is Meer dan Voetbal
Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet blijven worden voor de samenleving, daar zijn ze het bij FC Zwolle wel over eens. De club laat zich goed zien op maatschappelijk gebied en trekt hierin samen op met verschillende partners zoals het onderwijs en SportService Zwolle. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben. Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Daar zie je ook dat de kracht van voetbal: het stadion, de club en bekende voetballers echt stimuleert en impact heeft op de deelnemers.

Artikel delen:

Reageer