Expositie Jacqueline van Leeuwenstein

Zwolle – Van 1 juni t/m 31 juli exposeert illustrator Jacqueline van Leeuwenstein een collectie uitbundige klokken en andere kleurrijke voorwerpen bij Kunstuitleen Zwolle. Het werk van Jacqueline van Leeuwenstein is kleurrijk, vrolijk, rijk gedecoreerd en humoristisch. Ze maakt gebruik alledaagse en herkenbare momenten. Deze situaties beeldt zij uitbundig uit. 

scheepsklok-web.jpg

Van Leeuwenstein verwerkt haar afbeeldingen in illustraties, maar ook alledaagse voorwerpen zoals klokken, vitrinekastjes of mobiles. Afbeeldingen die zij vaak gebruikt zijn frivole dames, theekransjes en doodnormale beesten. Voor haar objecten gebruikt ze voornamelijk hout. Ze beschildert ze aan de voor- en achterkant, en maakt zo haar illustraties driedimensionaal. Kunstuitleen Zwolle had van haar al een serie vrolijke vogels in de collectie, maar nu exposeert zij een aantal van houten gebruiksvoorwerpen, waaronder een serie kleurrijke, humoristische klokken. Wie het werk van Van Leeuwenstein ziet krijgt vanzelf een glimlach op zijn gezicht. Ze maakt werk dat door zijn herkenbaarheid en absurditeit bij veel mensen een binnenpretje veroorzaakt, bij volwassenen, maar zeker ook bij kinderen.

De verkoopexpositie is gratis te bezoeken bij Kunstuitleen Zwolle, Voorstraat 31, en loopt van 1 juni tot en met 31 juli. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur, donderdagavond koopavond tot 21 uur. Meer info: www.kunstuitleenzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer