Leerlingen Campherbeek voor even ondernemers

Zwolle – Leerlingen van groep 8 van de Campherbeek organiseerden woensdagmiddag een marktdag en verkochten verschillende bedrijven hun producten. Groep 8 volgde het ondernemersschapproject Kids inBizz van Stichting Jong Ondernemen en stond daardoor een aantal weken helemaal in het teken van ondernemerschap; producten inkopen, verkopen, strategie bedenken, reclame maken en plezier.

16-05-2012_kids_in_bizz_grotiuslaan_berkum_03_.jpg

Kids in Bizz is een leuk en leerzaam project waaraan leerlingen onder begeleiding van hun leerkracht en zakelijk begeleider uit het bedrijfsleven (dhr. Erwin Schouten) aan de slag gingen met ondernemen. Een eigen bedrijf starten en alles leren over in- en verkoop, reclame maken vooral onderscheidend zijn. Ze kochten producten in bij Fair Trade Original en leerden alles over geld verdienen en winst maken. Met de winst doen de leerlingen iets bijzonders, die schenken ze namelijk aan KiKa (Kinderkanker). De bedrijven gingen woensdag kaarten, muffinmix, vlindermagneetjes, sleutelhangers en vriendschapsbandjes verkopen.

16-05-2012_kids_in_bizz_grotiuslaan_berkum_05_.jpg

16-05-2012_kids_in_bizz_grotiuslaan_berkum_04_.jpg

16-05-2012_kids_in_bizz_grotiuslaan_berkum_02_.jpg

Fair Trade original is de importeur van de Wereldwinkles en biedt bedrijven in Azië, Afrika en Latijns-Amerika eerlijke handelsvoorwaarden en helpt hen sterke ondernemers te worden.

16-05-2012_kids_in_bizz_grotiuslaan_berkum_01_.jpg

Artikel delen:

Reageer