FC Zwolle kiest voor duurzaam kunstgrasveld

Zwolle – FC Zwolle maakt zich, na een afwezigheid van acht jaar, op voor een terugkeer in de Eredivisie. De club heeft de ambitie uit te groeien tot een stabiele eredivisionist. Daar hoort een veld bij dat in alle opzichten eredivisiewaardig is. De keuze is gevallen op een duurzaam kunstgrasveld dat is geproduceerd op basis van geoctrooieerde 3D kunstgraspollentechniek van TenCate.

Dit kunstgrasveld is volledig recyclebaar en wordt door GreenFields, dochteronderneming van TenCate, wereldwijd vermarkt. Bij Heracles Almelo wordt deze zomer eenzelfde type duurzaam kunstgrasveld geïnstalleerd. De ontwikkelingen op het gebied van kunstgras zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Dat is mede te danken aan het Nederlandse bedrijf GreenFields, dat wereldwijd geldt als ontwikkelaar en leverancier van innovatieve kunstgrassystemen. Het nieuwste product is uiterst duurzaam omdat het uit één materiaalsoort is vervaardigd en daardoor 100% recyclebaar.

FC Zwolle was direct gecharmeerd van dit duurzame kunstgrasveld, zo vertelt Algemeen Directeur Edward van Wonderen: ,,De gebruikte kunstgrasvezel heeft zich al geruime tijd bewezen en de toegepaste innovatieve graspollentechniek zorgt ervoor dat het kunstgras voor de spelers enorm natuurlijk aanvoelt. Het veld ziet er bovendien fantastisch uit. Een groep spelers heeft op verschillende velden getraind, waarna de keuze op dit type kunstgrasveld is gevallen."

Innovatieve 3D kunstgraspollentechniek
Het vernuft van het kunstgrassysteem van GreenFields zit hem in de geoctrooieerde driedimensionale kunstgraspollentechniek van TenCate, waarin de vezels onlosmakelijk met de toplaag zijn verbonden. Het kunstgrasveld bestaat niet langer uit traditionele rijen getufte kunstgrasvezels maar uit afzonderlijke, geweven kunstgraspollen. Deze graspollen zorgen voor een natuurlijke balrol en een aanzienlijk betere dekking, waardoor het kunstgras optisch gezien sterk is verbeterd. Ook zal een voetballer eenvoudiger zijn noppen tussen de kunstgraspollen kunnen plaatsen, net als bij natuurgras.
Dankzij de nieuwe techniek worden uitsluitend materialen gebruikt van dezelfde grondstof (polyolefine). Dat maakt het veld na bewezen diensten gemakkelijker, volledig en tegen lage kosten recyclebaar. De infill is eveneens gemaakt van polyolefine. De backing is tevens voorzien van een milieuvriendelijke polyolefine coating.

Harde kunstgrasvelden behoren tot het verleden
Het nieuwe kunstgrassysteem van GreenFields rekent af met nog een nadeel van traditionele kunstgrasvelden. Spelers ervaren overmatige infill soms als hinderlijk. De infill zet zich in traditionele kunstgrasvelden vast tussen de vezels, waardoor het veld op den duur relatief hard wordt. Dankzij de 3D kunstgraspollentechniek van TenCate kan de infill vrij rondom de pollen bewegen, waardoor het veld ook na intensief bespelen zijn zachte, grasechte beleving behoudt.

Dicht bij huis
FC Zwolle is na Heracles Almelo de tweede Betaald Voetbal Organisatie die op het hoogste niveau uitkomt en kiest voor het kunstgrassysteem van GreenFields. Dit veld voldoet als vanzelfsprekend aan de strengste FIFA-normering voor profvoetbalteams. Het veld wordt in juni 2012 aangelegd door C.S.C. Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde. In de maand juli, als FC Zwolle start met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, zal het kunstgrasveld voor het eerst worden bespeeld.

Hugo de Vries, Commercieel Directeur van GreenFields, is blij met de opdracht: ,,Het feit dat opnieuw een club uit de Eredivisie kiest voor onze innovatieve en duurzame systemen streelt ons. Dat het ook nog een voetbalclub is op steenworp afstand van onze vestiging in Genemuiden maakt het extra bijzonder. Wij kunnen nieuwe klanten dicht bij huis laten zien dat het heel goed en bijzonder aangenaam voetballen is op het geweven kunstgrassysteem dat GreenFields levert, juist op het allerhoogste niveau."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “FC Zwolle kiest voor duurzaam kunstgrasveld”

  1. Ik meende dat het oude kunstgrasveld naar Wijtmen gaat.

    Maar op het Hoge Laar willen een aantal clubs het ook graag dus……

  2. En er werd ook al gezegd, dat het al toegezegd was aan SVI. Ik persoonlijk denk ik dat een vereniging die helemaal nog geen kunstgras heeft, er het meeste “recht”op heeft. Maar het kan ook zo zijn dat een grote vereniging met maar 1 kunstgrasveld er meer plezier aan beleefd.

  3. 9 mei kwam het CDA dus met het Wythem-topic (zie link Ingrid gister, 14:56). 18 mei weten we nog niet hoe realistisch dat is :'(

    * On topic: gefeliciteerd PEC! (Die laatste paar dagen FC blijf ik het alvast PEC noemen). Ten Cate en Edel, hadden die ook niet een link? Buiten dat ze de grootsten zijn in kunstgras en uit Nijverdal en Genemuiden komen?

  4. Heeft PEC (i.o.) al gekozen voor de dagen waarop ze thuisspelen?

    Hoorde hier vanmiddag precieze aantallen maar die heb ik niet onthouden:
    – enkelen op vrijdagavond
    – enkele risicowedstrijden (zal dan tegen de topclubs zijn?) op zondagmiddag
    – de meesten op zaterdagavond.

    Maar uh PEC i.o. word het niet eens tijd dit te communiceren met jullie komende seizoenkaarthouders?
    Was/is er wat gesodemieter met de enorm gestegen kosten voor business-seizoenkaarten? én over hun nieuwe zitplaats?
    Is er een nieuwe TD?
    Is het fatsoenlijk afgewikkeld met Claus Boekweg?
    Hoop dat PEC inmiddels toch wel geaccepteerd is?
    G.P. weer hoofd jeugdopleidingen.

    Besef wel dat het verdeurie al gewoon 20 mei is! Zeker voor wat betreft het Technisch Beleid: samenstelling selectie etc!

    SUCCES met alles!

Reacties zijn gesloten.