Verwendag voor (ex-)kankerpatiënten bij Landstede

Zwolle – Op dinsdag 29 mei organiseren Landstedestudenten van het Landschap Mooi & Mode een verwendag voor (ex-)kankerpatiënten. Deze dag vindt plaats van 9.30 tot 16.30 uur aan het Rechterland 1 in Zwolle en is in het kader van de Viva la Donna Day.

verwendag.jpg

Jaarlijks organiseert Stichting Viva la Donna eind mei de Viva la Donna Day. Deze verwendag is een ode aan alle vrouwen die getroffen zijn door kanker. Honderden salons openen dan belangeloos hun deuren voor deze vrouwen en bieden ze een gratis verwenbehandeling aan. Eén op de drie vrouwen krijgt in de loop van haar leven de diagnose kanker. Dat betekent dat er jaarlijks zo’n 44.000 vrouwen geconfronteerd worden met deze levensbedreigende ziekte. 210.000 vrouwen leven op dit moment met kanker. De cijfers liegen er niet om en toch is er weinig aandacht voor nazorg na de zware behandelingen die kankerpatiënten moeten ondergaan. Stichting Viva la Donna stelt zich voor de komende jaren ten doel om deze vrouwen een moment van ontspanning aan te bieden.

Kosteloos

Aan de verwendag op Landstede werken dit jaar vijftig studenten mee vanuit de richtingen Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Fashion & Styling. Deze studenten organiseren en regelen de gehele dag: van het inplannen en uitvoeren van de behandelingen, het ontvangen van de gasten, tot het inkopen van de lekkernijen. Een ieder kan starten met een schoonheidsbehandeling, een voetverzorgingbehandeling, een lichaamsbehandeling of handverzorging. Na de schoonheidsbehandeling zijn de gasten van harte welkom bij de studenten van de richting Haarverzorging om eventueel hun haren te laten verzorgen of een hoofdhuidmassage te ondergaan. Deze dag en de behandeling zijn helemaal kosteloos.

Viva la Donna

Landstede is in de wijde regio het enige opleidingsinstituut dat meedoet met dit initiatief. Zij werkt samen met Viva La Donna, een stichting die tot doel heeft om vrouwen met kanker of zij die daarvoor behandeld zijn weer te laten stralen. De Stichting wordt gerund door vrijwilligers en is volledig afhankelijk van giften. Naast Landstede doen er tal van salons en andere bedrijven in de Uiterlijke verzorgingsbranche mee met deze verwendag. Kijk voor meer informatie op www.vivaladonna.nl

Aanmelden

Kent u iemand in uw omgeving die met deze ziekte te maken heeft of heeft gehad dan kunt u haar aanmelden voor deze verwenbehandeling. De studenten van Mooi & Mode verheugen zich op het voorbereiden en het geven van de behandelingen. Het aanmelden kan vanaf nu bij Laura Breman lbreman@landstede.nl of Gerda Borneman: gborneman@landstede.nl.

Artikel delen:

Reageer