Netwerkcoach? Goed voor elkaar!

Zwolle – Door ziekte, beperking, ouderdom en andere redenen kunnen mensen in een isolement raken. Om het sociale netwerk van deze mensen te versterken start ‘Vrijwilligerscentrale Zwolle – Steunpunt Informele Zorg’ het project ‘Goed voor elkaar!’  Vrijwillige netwerkcoaches helpen anderen hun sociale netwerk te vergroten. Belangstellende vrijwilligers kunnen zich nu aanmelden voor de informatieavond op 14 juni.

Mensen hebben elkaar nodig. Met een goed sociaal netwerk leven we gezonder, hebben we meer energie en oordelen we positiever over ons leven. Sociale contacten helpen om een zelfstandig leven te leiden en aan de samenleving deel te nemen. Omdat het opbouwen en onderhouden van sociale contacten helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is, worden in het najaar in Zwolle en Kampen vrijwillige netwerkcoaches getraind om kwetsbare, eenzame en geïsoleerde burgers te ondersteunen bij het opbouwen van hun sociale contacten.

Iemand helpen om uit zijn sociale isolement te komen, vraagt om actieve en sympathieke interventies, misschien zelfs om enige mate van bemoeizorg. Een netwerkcoach die het vertrouwen weet te winnen, met deelnemers kan praten over hun gedachten over zichzelf en anderen en hun gewoontes kan bespreken, helpt deelnemers stappen zetten in het uitbreiden van hun sociale netwerk.
Voor het project ‘Goed voor elkaar!’ werkt Steunpunt Informele Zorg samen met de Vrijwilligerscentrale in Kampen en de Stichting Welzijn Ouderen Zwartewaterland.

Aanmelden

Mensen die hulp willen bij het uitbreiden van hun sociale netwerk kunnen contact opnemen met Steunpunt Informele Zorg voor meer informatie. Mensen die belangstelling hebben om vrijwillig netwerkcoach te worden, zijn welkom op de vrijblijvende informatieavond op donderdag 14 juni. De training staat gepland voor het najaar. Houdt u van uitdagingen? Bent u een creatieve doorzetter die kansen ziet? En is uw werk- en denkniveau minimaal MBO+? Meld u dan aan voor de informatieavond. Donderdag 14 juni, 19.30 uur bij Steunpunt Informele Zorg, Assendorperstraat 46 in Zwolle.

Aanmelden kan tot en met maandag 11 juni via (038) 422 52 00 of info@informelezorgzwolle.nl.Aan het eind van de informatieavond kunnen mensen zich inschrijven op de selectiegesprekken die daarna plaats zullen vinden.

Artikel delen:

Reageer