Gezelligheid tijdens HESZ Café-Open

Zwolle – Op Hemelsvaartdag organiseerde de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) het gratis toegankelijke HESZ Café-Open op het Grote Kerkplein in Zwolle. HESZ Café-Open was ook deze editie een dag vol gezelligheid en muziek in de Zwolse binnenstad. Evenals voorgaande jaren wilde de HESZ de gezellige en gemoedelijke sfeer scheppen van een café in de openlucht. Met name ’s avonds luisterden honderden muziekliefhebbers naar het muzikale aanbod op het stadsplein. Hoogtepunt van de avond was het bijzondere optreden van het internationaal bekende, en Zwolse, Blaas of Glory.

17-05-2012_hesz_grotekerkplein06_.jpg

Door afwisselende muziekgenres, artiesten en bands de revue te laten passeren op het podium is dit evenement een afspiegeling van de vele verschillende evenementen die de HESZ jaarlijks organiseert. Al vijfmaal eerder werd dit evenement georganiseerd in de Zwolse binnenstad maar dan onder de oude naam ‘Café HESZ’. Met de naamswijziging naar ‘HESZ Café-Open’ wilde de organisatie meer het open karakter van de Zwolse horeca en het feit dat dit evenement in de openlucht plaatsvindt benadrukken. De opzet van de dag is echter hetzelfde gebleven, het is een uniek feest wat wordt aangeboden door de horeca in Zwolle en een afspiegeling is van de 12 evenementen die de HESZ jaarlijks organiseert.

17-05-2012_hesz_grotekerkplein01_.jpg

17-05-2012_hesz_grotekerkplein02_.jpg 

 

17-05-2012_hesz_grotekerkplein05_.jpg 

Artiesten op HESZ Café-Open

Ook dit jaar had de HESZ weer een verrassende lijst aan artiesten en bands weten te regelen waarmee alle muziekgenres van Jazz tot Blues, Rock tot Nederlandstalig aan bod komen. Een greep uit de lijst van artiesten: The Neil Young Mirror Band, Funk & Soul van 10 Beaufort, Bauke Bakker met tributes van (Madonna, Supertramp en Amy Winehouse), Jazzy Hiphop van the Cool Quest en als afsluiting de Zwolse heavy metal marching band Blaas of Glorie.

17-05-2012_hesz_grotekerkplein03_.jpg

Openluchtcafé

De HESZ Café-Open vindt plaats in de openlucht en is daarmee tevens op deze dag het grootste openlucht café van Nederland. Ook aan voldoende zitplaatsen was gedacht en een bijkomstigheid van dit openluchtcafé was dat roken is toegestaan. En voor de kleintjes was er donderdagmiddag een springkussen.

HESZ Open is een evenement georganiseerd door en met Zwolse Cafés en Restaurants

Het bijzondere aan HESZ Open is dat vele Zwolse horecaondernemers van diverse horecabedrijven achter de HESZ- tappunten op het Grote Kerkplein staan. Het evenement laat daarmee zien dat de HESZ en haar leden niet alleen achter de schermen maar op die dag ook zichtbaar samenwerken. Voor de inwendige mens waren er ook een aantal leden van de HESZ aanwezig met lekkere hapjes.

17-05-2012_hesz_grotekerkplein04_.jpg

HESZ

De HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) organiseert jaarlijks ongeveer 12 evenementen in samenwerking met de Zwolse horeca. Door een financiële bijdrage van de horeca zelf is het mogelijk om veel van deze evenementen kosteloos aan het publiek aan te bieden. Meer informatie over de HESZ is te vinden op www.hesz.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ziet er idd gezellig en vol uit. BoG is goed voor dat soort evenementen. Jammer dat de organisatie hier geen “wervingsmail heeft geplaatst”. Had mij misschien over de streep getrokken. Vond de vermelding hier in de agenda nietszeggend. Was ook niet onder de indruk van het stuk in het Horeca-weekblaaadje. Maar goed, ook nu, Hemelvaartsdag prima doorgekomen 😀


    Maak melding

Reageer