Het weer: Kans op een paar buien

Op vrijdag is er in de vroege ochtend veel bewolking, maar geleidelijk komt ook af en toe de zon tevoorschijn. De ochtend verloopt meest droog, maar in de loop van de middag kunnen wel een paar lichte buien ontstaan. Er staat een meest matige wind, windkracht 3 tot 4, die is eerst nog zuidoost en wordt op vrijdagmiddag langzaam zuidwest. De middagtemperatuur ligt tussen 16 graden aan de kust tot 19 in het zuidoosten van het land. In de loop van de avond verdwijnen de buien en klaart het wat op. In de nacht daalt de temperatuur tot een graad of 9.17-05-2012_weerfoto_uiterwaarden_met_ijsselbrug.jpg
Uiterwaarden met IJsselbrug

Zaterdag is het in de ochtend op de meeste plaatsen droog met regelmatig zon. In de middag en avond schuiven buien vanuit het zuiden het land binnen. Bij deze buien kan ook onweer voorkomen. Het wordt ’s middags 18 tot 22 graden en er staat vrij weinig wind.

Zondag wordt een dag met vrij veel bewolking en regelmatig buien. Hierbij kan ook weer onweer voorkomen. Er is weinig wind en de maxima liggen rond 22 graden.

De dagen daarna maken lagedrukgebieden en buien langzaam wat meer plaats voor droger en zonniger weer. Daarbij gaan in de loop van de week de maximumtemperaturen wel wat terug naar een graad of 15.

Artikel delen:

Reageer