Aanvaller Jerrol Poot naar vv Berkum

Zwolle – Hoofdklasser VV Berkum heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Jerrol Poot. De 23-jarige aanvallende middenvelder kwam de laatste vijf seizoenen uit voor hoofdklasser Nunspeet maar gaf in maart te kennen naar een nieuwe vereniging te willen. 

“Ik ben toe aan wat nieuws en heb de ambitie om door te groeien en voor prijzen zoals een periodekampioenschap te gaan voetballen. Ik denk dat dat bij Berkum mogelijk is, ook gezien de versterkingen die er komen,” is zijn commentaar. Jerrol, oorspronkelijk afkomstig uit Hellevoetsluis, werd dit jaar topscorer bij Nunspeet met negen doelpunten. Hij kan op diverse plaatsen worden ingezet, niet alleen als controlerende en aanvallende middenvelder maar indien nodig ook als rechtsback, een positie waar hij in de voorgaande seizoenen bij Nunspeet heeft gespeeld.

Eerder werd al bekend dat Yassine Assa, William Potkamp en Jason Huisman met ingang van het nieuwe seizoen de overstap maken van WHC naar Berkum. Ook trok Berkum voor de volgende jaargang Bunyamin Özkök en Karim Chengachi aan, beiden afkomstig van topklasser Excelsior ’31 uit Rijssen.Van de huidige Berkum-selectie stopt Pascal Diender na dit seizoen definitief omdat hij het voetballen niet meer kan combineren met zijn drukke werk. De altijd 100 procent gevende middenvelder nam na het vorige seizoen ook al afscheid maar keerde na de winterstop terug om zijn club voor degradatie te behoeden, een missie die mede door zijn geweldige inbreng meer dan geslaagd is met een periodetitel.

Kassim Bizimana vertrekt naar Flevo Boys Emmeloord en Jesper Beunk naar WHC. Verder neemt Berkum afscheid van Boy Boeloerditi, Rick Oosterwechel en Roy Supèr die met zijn drieën Rohda Raalte gaan versterken. Piet de Jong komt volgend seizoen uit voor ASC ’62 in Dalfsen en Hiro Gnanapragassam voor WVF in Zwolle. Ook Edmund Mijnheer zal bij Berkum vertrekken, maar het is nog onbekend naar welke vereniging hij gaat.

In de technische staf van Berkum wordt coach Roeland ten Berge het komende seizoen bijgestaan door Jan Ligtenberg. De nieuwe assistent-trainer speelde aan het eind van de jaren ’70 enkele seizoenen betaald voetbal bij Go Ahead Eagles en kwam daarna uit voor onder meer Rohda Raalte. Als coach had hij jeugdteams van Excelsior ’31 en Go Ahead Eagles onder zijn hoede en daarna was Ligtenberg hoofdtrainer bij Avanti Twello, Sportclub Teuge en SV Raalte.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. controlerende en aanvallende middenvelder maar indien nodig ook als rechtsback. Kwam ie niet aan de bak bij de geel/blauwen, of de sfeer ofzo? “Toe aan nieuewe uitdaging”, vind ik zo dun. Wel clubtopscorer met 9 treffers.
  3 man naar Rohda R. (lijkt WVF wel in die tijd :o).

  :D:D:D Pietje, veel plezier bij de club van Jur van Keulen :D:D:D


  Maak melding

 2. 😮 Het staat er wel lullig

  controlerende en aanvallende middenvelder maar indien nodig ook als rechtsback.

  maar: mooi zo’n veelzijdige, jonge speler!


  Maak melding

 3. @ Wichert; Neem het “club-uitzoeken” een getalenteerde amateurvoetballer niet écht kwalijk. Het 6 clubs in 10 jaar is natuurlijk het andere uiterste. Maar voor een kerel als Piet de J. (zie 18/5 13:11) vind ik ASC wel een gave afbouwvereniging. Zou Bertrik T. er ook nog ballen, geloof het niet. Zijn dame echter, is nog steeds bloedfanatiek bij de dames. En veurzittert Jur is onnavolgbaar….woensdag nog in een speech :D:D:D

  De vraag van Jacob is logisch! Maar volgens mij heeft Berkum duidelijk een andere weg voor de club gekozen als WVF (middenmoot 1e Klasse). Volgens mij, Wichert, betaalt de club waarvoor ik dubbele contributie betaal…helemaal niet?


  Maak melding

Reageer