Zwolse illustrator Katja Kaduk geeft tekenworkshop

Zwolle – Tekenen, knippen, plakken, stempelen en kleuren net als Fiep Westendorp! Al stempelend en tekenend maken kinderen van 6 tot en met 10 jaar woensdagmiddag 23 mei in de Bibliotheek Stadshagen hun eigen verhaal met grappige en bekende figuren uit de boeken van Annie M.G. Schmidt.

In deze workshop worden de leuke en grappige Fiep-figuren Jip en Janneke en de twee poezen Pim en Pom gebruikt om eigen zwart-wit silhouettekeningen (schaduwbeelden) te maken. Samen met illustrator Katja Kaduk ga je aan de slag. Stempelend en tekenend maak jij je eigen verhaal van deze grappige figuren. vertelt hoe uit een leeg vel papier een kinderboek ontstaat en je krijgt meer te weten over het beroep illustrator. Deze tekenworkshop wordt aangeboden door de Fiep Westendorp Foundation en gegeven door de Zwolse illustrator Katja Kaduk.

Katja Kaduk

Illustreren is voor Katja Kaduk een vorm van vertellen, een kans om een geheel eigen wereld te creëren. Na haar studies Illustratie en de Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving aan de kunstacademie ArtEZ Zwolle is Katja Kaduk zelfstandig gaan werken als illustrator in een atelier in Zwolle. Als illustrator werkt zij voornamelijk naar aanleiding van een thema of verhaal. Vaak begint een tekening met iets dat de illustrator gezien, gehoord of gelezen heeft. De tekening groeit dan op het papier. Naast potlood, verf en papier of doek, maakt Katja Kaduk gebruik van de digitale illustratietechnieken, of combineert ze beide.

Ben je nieuwsgierig naar wat Katja allemaal al getekend heeft? Neem dan eens een kijkje op haar website: www.katjakaduk.nl.

De tekenworkshop vindt plaats op woensdagmiddag 23 mei van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Stadshagen en is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Deelname kost 1 euro. Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer