CU Zwolle inspecteert Fusion of Dance

Zwolle – Een delegatie van de ChristenUnie Zwolle bezoekt deze zaterdag Fusion of Dance. De ChristenUnie wil graag zelf de sfeer van het festival proeven. “We willen graag een beeld vormen van de situatie bij veel feestende en genietende mensen bij de Wijthmenerplas”. Daarnaast zal een delegatie van de ChristenUnie fractie na het evenement de opruimwerkzaamheden bekijken.

 

fusion_of_dance_2011-86.jpg

De ChristenUnie wil de kritische geluiden van bewoners in het gebied en de roofvogelwerkgroep serieus nemen. Tijdens het bezoek aan Fusion of Dance wil de ChristenUnie  letten op het geluidsniveau, eventuele overlast veroorzaakt door bezoekers en de handhaving van de vastgelegde normen. De ChristenUnie wil de ervaringen meenemen in haar oordeel, aankomende maandag 21 mei, als de gemeenteraad van Zwolle het nieuwe evenementenbeleid vaststelt.

Raadslid Reinier Mulder: "De ChristenUnie fractie heeft een positieve en constructieve houding rond het debat over het evenementenbeleid. Tegelijkertijd nemen we de zorgen van omwonenden bij de Wijthmenerplas serieus. Dat is reden dat de raadsfractie zelf polshoogte neemt aankomend weekend. Zowel op het evenement als bij de opruimwerkzaamheden nadien." Raadslid Gerdien Rots en Steunfractielid Jos Schouten van de ChristenUnie Zwolle zullen het evenement zaterdag bezoeken.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Laat ze zich bekommeren over belangrijke dingen,dit feest is 1x per jaar en de natuur hersteld zich altijd grtn vanaf ut Eiland:D;):D:D


  Maak melding

 2. Dick, het woord inspecteren komt niet voor in het persbericht. De kop is van Weblog Zwolle. We hebben niets te inspecteren. We willen met eigen ogen zien wat er gebeurt om een afgewogen oordeel te formuleren.


  Maak melding

 3. Ik zou ze wel goed fouilleren, die rakkers staan bekend om hun middelen gebruik bij feesten! (sinasappel stukjes/koffie en een grote ‘er is hoop’ bus voor een goed gesprek);)
  Wel goed dat ze eerst kijken voordat ze oordelen. Hopelijk vanuit een objectieve blik.


  Maak melding

 4. Ik vind inspecteren wel goed gekozen eigenlijk. Ze controleren en wegen op een aantal punten. De CU raadsleden had je er anders NOOIT gezien!!


  Maak melding

 5. Prima, om ergens te gaan kijken, wanneer je oordeel over iets gevraagd wordt. Zolang je er maar niet bevooroordeeld naar toe gaat.
  Dus niet meer open minded bent, en alleen maar op zoek gaat naar het “foute”, zonder oog te hebben voor het doel van dit feest.

  Plezier maken/hebben met vele gelijk gestemden.


  Maak melding

 6. @John van Boven Inspecteren is een juiste kop boven het artikel. Het is een ander woord voor “letten op het geluidsniveau, eventuele overlast veroorzaakt door bezoekers en de handhaving van de vastgelegde normen.” Ik begrijp de zorg van de CU voor de omwonenden, maar vind de insteek eenzijdig. Waarom niet letten op het plezier van de bezoekers en de economische opbrengst? Dat zijn toch ook relevante zaken?


  Maak melding

 7. Dat is een heel goed verzonnen excuus om ook eens een heel leuk heidens feestje mee te maken! Hou ze goed in de gaten want ook CU gaat uit zijn dak 8)


  Maak melding

 8. Dat is een heel goed verzonnen excuus om ook eens een heel leuk heidens feestje mee te maken! Hou ze goed in de gaten want ook CU gaat uit zijn dak

  Mee eens, ze zijn heel goed in het uitleggen wat God verboden heeft, maar oh wat zijn ze nieuwsgierig.


  Maak melding

 9. Ik vind hier echt helemaal niks mis mee! Goed juist om te bekijken ‘what the fuzz is about’:d
  Als je niet geweest bent, kan je (ik dus) niet oordelen, dus ik vind dit een prima initiatief van de CU!
  Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand ergens een mening over heeft en totaal niet weet waar hij of zij het over heeft?


  Maak melding

 10. Hé John, dit is dus de manier je weer op WLZ te mogen verwelkommen 😉 Gisteravond, op h?t chatlog heb ik je nog genoemd als “jammer dat deze personen (ook Rana en @Gezellig) naar Twitter zijn gegaan. Rana kan ik me overigens anno 19 mei 2012 wel voorstellen 😀

  Ontopic: Geef toe dat ik geen tijd had het hele stuk te lezen. Wel mooi dat we het woord “inspecteren” schijnbaar gelijk interpreteren. Goed ook dat je met 12:26 iets recht zet. Maar “een oordeel vormen”….geintje. Veel plezier en geniet van genietende mensen om je heen!


  Maak melding

 11. De CU zal nooit met dit persbericht komen “Jeugd geniet op Fusion of Dance’. Maar al ze ook maar iets negatiefs vinden, lezen we dat vast wel ergens terug.


  Maak melding

 12. Ik woon in Zuid en heb HEEL ERG VEEL LAST VAN HET GELUIDSNIVEAU VAN (CON)FUSION OF DANCE! Evenement 1x per jaar of niet, het blijft herrie als je er niet voor hebt gekozen om er naar toe te gaan, en dus liever thuis van de rust geniet.


  Maak melding

 13. x10a, dan ga je één keer per jaar lekker een weekendje weg. Het is je van harte gegunt. Zeker wanneer je niet in staat bent om één weekend in het jaar een ander een fijn feestje te gunnen.

  En nee, ik ben niet naar de fusion geweest, het is zelfs niet mijn muziek voorkeur. Ook ik woon in zuid en hoor de gehele avond de muziek, en dit wist ik al weken van te voren…


  Maak melding

Reageer