200 muzikanten naar Klinkerfestival

Zwolle – Ruim 200 muzikanten zullen op  zaterdag 16 juni de binnenstad van Zwolle bevolken. De Zwolse Stroatklinkers ontvangen die dag ca. 12 orkesten voor het eenentwintigste "Klinkerfestival".

Het muzikaal genootschap de Stroatklinkers, ontstaan tegen de achter­grond van het carnaval breidde de activiteiten de laatste jaren aan­zienlijk uit. Zo is het orkest steeds minder actief tijdens het carnavalsseizoen, maar luistert het talrijke manifestaties in binnen – en buitenland gedurende het gehele jaar op. Daardoor zijn talrijke contacten ontstaan met collega kapellen en zestien van die (dweil)orkesten zullen 16 juni deelnemen aan het eenentwintigste "Klinkerfestival". De (dweil)orkesten (o.a. dameskapellen, junior drumband, marchingband en een koor), welke afkomstig zijn uit diverse plaatsen van Nederland en uiteraard Zwolle zwerven de hele middag door de straten en pleinen van de Zwolse binnenstad en bezoeken tegelijkertijd diverse cafés en bars.

In de binnenstad zullen vanaf 13.00 uur tot rond 17.00 uur, de diverse bands hun klanken laten horen. Een programmaboekje met speelschema zal op deze dag gratis verkrijgbaar zijn.

Voor meer informatie kan men kijken op het internet www.klinkerfestival.nl , hierop zijn ook foto’s van de voorgaande jaren te zien.

Het festivalterrein voor 2012 is wederom het Grote Kerkplein te Zwolle, hier zal de opening om 13.00 uur plaats vinden op een groot podium zo dat iedereen alles goed kan zien. Gedurende de gehele middag zullen hier ook diverse dweilorkesten optreden, afgewisseld door een Streetdance demonstratie van Diff dansmasters en het optreden van één van de vele orkesten. Om precies 17.00 uur begint de ”Grote Finale” op het Grote Kerkplein waaraan alle 200 muzikanten zullen deelnemen, dit alles zal duren tot c.a. 19.00 uur.

In tegenstelling tot de vorige 5 edities is de samenwerking met de Halve Marathon na afloop niet meer van toepassing. De reden hiervoor is dat de Halve Marathon organisatie het Grote Kerkplein de gehele dag nodig heeft voor het ontvangen van de gasten. Het doet ons pijn niet meer samen te kunnen optrekken doch door een verschuiving van ons KLINKERFESTIVAL naar een week later zijn beide evenementen ook in de toekomst gewaarborgd met hun bestaan. Sfeer en gezelligheid zullen op 16 juni de boventoon voeren tijdens het festival en de ervaring leert dat vele duizenden bezoekers op het evenement zullen afkomen.

Uiteraard is de toegang geheel gratis.

Artikel delen:

Reageer