Michel Mulder pakt tweede gouden plak op NK Baan

Zwolle – Michel Mulder heeft op de laatste dag van het KPN NK Baan inline-skaten in Haulerwijk een gouden medaille behaald op de 500 meter. Het was zijn tweede gouden plak op dit NK!

De 500 meter bij de senioren mannen werd duidelijk een prooi voor Michel Mulder. De man uit Zwolle had een grote voorsprong op de nummer twee Mark Horsten. Crispijn Ariëns wist in de sprint om het brons net Sander de Graaff voor te blijven. Het was voor Mulder de tweede gouden plak dit NK. Vrijdag won de geboren Zwollenaar de 300 meter. Op de 1000 meter veroverde Mulder het zilver.

Mulder: "Ik was gebrand op deze zege. En het doet het altijd goed om al een stukje voor de streep te kunnen juichen", knipoogde Mulder na afloop. "Ik pakte bij de start een goed gat, had het tempo er goed in en volgens mij lagen ze achter mij een beetje in de clinch."

Ondanks zijn afgetekende zege vindt de winnaar van WK-zilver op de 500 meter op het ijs dat het niveau in Nederland toeneemt bij het inline-skaten. "Mark (Horsten) en Sander (de Graaff) hebben duidelijk een stap gemaakt, daar ben ik blij om. Ik was ook zenuwachtig voor de start, dat zegt dat ik niet zeker van mijn zaak was."

Mulder is volgende week niet aanwezig bij het KPN NK Weg. "Ik heb besloten om mee te gaan op trainingskamp met mijn schaatsploeg Beslist.nl op Mallorca. Ik geloof dat die combinatie voor mij het beste is, ook omdat ik aan beide heel veel lol beleef."

Over zijn hele toernooi (twee keer goud, een keer zilver) was Mulder tevreden. "Al was drie keer goud natuurlijk het mooiste geweest", lachte hij.

Bron: schaatsen.nl

Artikel delen:

Reageer