Fusion of Dance verloopt zonder grote incidenten

Zwolle – Het festival Fusion of Dance aan de Wijthmenerplas op zaterdag 19 mei was ook voor de politie een geslaagd feest. De sfeer was gezellig en er vonden geen grote incidenten plaats. In totaal werden gedurende de hele dag acht aanhoudingen verricht.

Vijf festivalbezoekers werden aangehouden omdat zij harddrugs bij zich hadden. Een zesde persoon, een 37-jarige Zwollenaar, had niet alleen drugs bij zich, maar verkocht deze ook. Hij werd aangehouden voor handel in harddrugs. Daarnaast werd een 29-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden voor belediging. De vrouw was erg vervelend en de beveiliging wilde haar van het terrein afzetten. Hierbij begon ze de beveiligers te beledigingen en zich te verzetten. De vrouw is overgenomen door de politie, maar dat veranderde haar houding niet. Ze beledigde ook de agenten en bleef zich verzetten. Ze is uiteindelijk aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De achtste verdachte, een 25-jarige Zwollenaar, werd na afloop van het festival aangehouden toen hij bij het verlaten van het terrein zonder aanleiding de zonnebril van een andere bezoeker afpakte en vernielde. Toen een andere man hier iets van zei kreeg deze een kopstoot. Dit alles gebeurde onder ogen van aanwezige agenten die de Zwollenaar aanhielden en voor nader onderzoek insloten.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. :D:D:D ook voor Erwin die er dus bij was. Toch staan er 3 topic open die een nogal NEGATIEVE inslag hebben! Heb meer aan de korte maar krachtige tekst van een bezoeker!!


    Maak melding

  2. Zelfs het altijd kritische Weblog Zwolle houdt het positief. De titel had ook kunnen zijn ‘Acht aanhoudingen bij Fusion of Dance’.


    Maak melding

Reageer