Vragen over geluidsoverlast en vuurwerk Fusion of Dance

Zwolle – Los van de discussie of evenementen als Fusion of Dance bij de Wijthmenerplas horen, hebben de fracties van GroenLinks en D66 voor het college in Zwolle enkele mondelinge vragen over het verloop van het festival op 19 mei. De twee lokale politieke partijen hadden eerder hun vraagtekens bij grootschalige dansfeesten aan de recreatieplas.

hve-20120519-0745.jpg
De twee politieke partijen vragen zich onder meer af hoe het mogelijk is dat er aan het eind van het evenement groot professioneel vuurwerk is afgestoken, terwijl dit volgens de fracties niet in de vergunning was opgenomen. Verder vragen de partijen zich af of in het algemeen aan de geluidsnormen voldaan is. GroenLinks en D66 Zwolle ontvingen rond het muziek- en dansfestival diverse meldingen van Zwolle Noord tot Zuid die lieten weten meer geluidsoverlast te ervaren dan eerder. De twee politieke partijen vragen zich dan ook af of aan de flora- en faunawet, en andere algemene afspraken vanuit de vergunning en voorwaarden vanuit het het ministerie is voldaan. Als dat niet zo is, willen de raadsleden Sonja Paauw (D66) en Michiel van Harten (GL) weten welke maatregelen er dan getroffen gaan worden.

Bijlage:

Nota van zienswijzen Fusion of Dance Wythmenerplas (bron: gemeente Zwolle)

Korte samenvatting:
Op 17 februari 2012 is een aanvraag ontvangen van Fusion of Dance B.V. voor het houden van een festival Fusion of Dance op 19 mei 2012 bij de Wythmenerplas van 12.00 — 24.00 uur. Aangegeven is dat er vergunning is gevraagd op grond van artikel 2.2.2 APV (evenementenvergunning) en een ontheffing voor het gebruik van geluidsversterkende apparatuur op grond van artikel 4.1.6 APV.
Op 14 april jl. Is het Hardshockfestival gehouden. Voor dit festival is in overleg met de aanvrager en Dienst Regelingen een natuurwaardenonderzoek uitgevoerd door Tauw. Dit rapport met de naam "Natuurtoets drie festivals Wythmenerplas Zwolle" geeft een helder beeld. De conclusie van de Natuurtoets is dat er geen sprake is van negatieve effecten op de beschermde soorten. Daaraan wordt de restrictie verbonden dat er geen sprake is van het afsteken van professioneel vuurwerk. De inhoud en aanpak van het rapport is vertrouwenwekkend. Wij scharen ons achter de restrictie om geen professioneel vuurwerk of te steken. Aanvrager heeft zijn verzoek voor het gebruik van professioneel vuurwerk ingetrokken.
Artikel delen:
Reacties 35
 1. Stelletje z…………… hier in Zwolle. Het heeft voor mijn gevoel van alles te maken met de weersomstandigheden. Vorige 2 keren hoorden we hier in Zuid ook wel iets, gisteren was dat inderdaad meer. Nou en.
  Gelukkig hebben we weersomstandigheden niet zelf in de hand.

  Maar snap wel er moet door de politiek weer makkelijk gescoord worden. Er valt weer wat te zeuren……..
  Ben


  Maak melding

 2. ik vind het geen gezeur het lawaai van het vuurwerk was behoorlijk hard en dat rond 24.00 uur er zijn ook mensen die graag rond die tijd slapen


  Maak melding

 3. Of je het nu leuk vindt of niet zo’n fusion of dance, het moet een keer per jaar kunnen. Klaag toch niet zo. Mensen kunnen steeds minder hebben. Doe daar wat aan.


  Maak melding

 4. >:( Alsof dit een wekelijks terugkomend gebeuren is…….. ik weet waar ik in ieder geval niet op ga stemmen……………


  Maak melding

 5. Je had dit bericht net zo goed vorige week al kunnen plaatsen. Iets te voorspelbaar allemaal dit gezeik. Staat een soortgelijk bericht ook alweer klaar voor 16 december als de indoor editie is geweest? @D66 en GL: ga je eens bezig houden met politiek bedrijven in plaats van je druk te maken om een jaarlijks feestje.


  Maak melding

 6. D66 + GL…ga dan ook vragen stellen over kerkklokken die luiden, treinen die wel tot ’s nachts rijden en ook of de A28 niet na 22.00 afgesloten kan worden zodat de degenen die daar langs wonen niets meer horen..


  Maak melding

 7. ?ém voordeel, volgens de stentor heeft de CU vastgesteld dat de vogels rondom het evenement zich geen klote van het hele gebeuren aan hebben getrokken. Dus nu kunnen die vogelknuffelaars in ieder geval hun snavel houden.


  Maak melding

 8. @ans, loop toch niet zo te zeuren man gadverdamme aan dat soort mensen aan jou heb ik een hekel! Het is 1x per jaar fushion of dance outdoor! Met oud en nieuw loop je toch ook niet te zeiken


  Maak melding

 9. Ik blijf het raar vinden dat zoiets vlak bij een natuurgebied wordt georganiseerd. Dat onderzoek van de CU geloof ik voor geen meter.


  Maak melding

 10. Het geluid was precies goed alleen stond de wind verkeerd jongens het is op een zaterdag zondag kun je lkkr uit slapen en die politiekepartijen ga lkkr met die bezuinigen bezig of zo altijd dat gezeik moet je kijken hoeveel volk dit trekt en feest viert met plezier is er eindelijk wat tedoen voor jong en oud gaat iedereen zeiken wat willen jullie dan dat ze bij je in de straat alles vernielen


  Maak melding

 11. @ Ribo

  Ik vind het raar dat organisaties bakken met geld kwijt zijn vanwege een paar vogeltjes waarvan bewezen is dat deze zich geen hol aantrekken van dergelijke evenementen. De eerste keer FoD had de boswachter ook al vastgesteld dat een broedende meerkoet niet op of om keek ondanks de muziek en het vuurwerk. Ook zijn er in het verleden voldoende onderzoeken geweest waarbij iedere keer duidelijk werd dat die dieren amper hinder ondervinden. Een voorbeeld hiervan was een onderzoek bij het TT circuit.

  Maar het zal me niks verbazen dat dit hele verhaaltje volgend jaar weer speelt. Die zogenaamde dierenliefhebbers en de politiek leren het toch nooit.


  Maak melding

 12. Jammer dat twee partijen die me aanspreken, zeuren over overlast. Partijen die normaliter zich profileren als tolerant. Volgend jaar ben ik van de partij… Bij FoD dan!


  Maak melding

 13. ben dr niet geweest maar zo opde foto’s te zien het geweldig vuurwerk geweest

  p.s ik vat al dit gezeur niet het is toch in het weekend en geen doordeweekse dag:D:D:D


  Maak melding

 14. Verkiezingen op komst mensen: GL van Sap of Dibi (we weten van wie als het aan de kandidatencommissie had gelegen) en de overbodige partij……Kunduzcoalitiegenoten, laten (over de rug van anderen) van zich horen.

  Misschien wel niet geheel toevoevallig heeft een 3e Kunduzcoalitiegenoot maar liefst 2 topics voor hun achterban gereserveerd 😮 De ene keren reppen ze over een “inspectie” door hun zelf, de andere keer bestempelen ze dezelfde ‘wantrouwend en verontrustend overkomende’ vage praktijken, als toegestoken hand aan de achterban…..als….sfeerproeven.

  Tja, je moet wat als Kunduzcoalitiegenoot 4, het CDA het (nogal voorspelbaar!) bijzonder slecht doet in de peilingen 🙁


  Maak melding

 15. Wat een enormen berg decibels!
  Tot aan het centrum van Zwolle te horen.
  Krijgen deze aanwezigen allemaal gehoorproblemen als ze 40 zijn?
  Triest eigenlijk!
  Of hebben ze nu al gehoorproblemen?


  Maak melding

 16. Waar gaat het over Brug? Je hebt beklag met de aanwezigen, oprechte bezorgdheid en gemeend advies? Je bent toch geen belanghebbende, dat je verdient aan gehoorbescherming 😛


  Maak melding

 17. Ik woon in wijthmen en hebben behoorlijk geluidsoverlast iedereen kan wel zeggen het is een keer per jaar. Maar voorlopig staan er nog diverse evenementen dit jaar bij de wijthmerplas gepland die ook veel geluidsoverlast veroorzaken. De wind stond verkeerd, nee de wind stond voor ons iets gunstiger


  Maak melding

 18. Het gedreun was tot in de verre omtrek te horen, ik vraag me af of dat nu echt nodig is. Geluidsoverlast is een te groot woord voor ons maar ik hoef in Rouveen toch echt niet mee te genieten.


  Maak melding

 19. haha gerda! gooi nog meer olie op het vuur 😀 Ik was zelf op t terrein, eerlijk gezegt vond ik de muziek veel zachter klinken dan voorgaande jaren. Jammer dat het alweer voorbij is. Misschien een optie om nog een fusion te organiseren ergens in september? ;):D:D:D


  Maak melding

 20. Jongens jongens, we wonen in de hoofdstad van Overijssel daar kan je toch af en toe wat feesten verwachten? Een beetje muziek van buiten een paar keer per jaar, waar hebben we het over zeg, gun de ander ook eens wat plezier en ga niet lopen miepen over een beetje geluid wat je buiten hoort. Racende auto’s over straat, schreeuwende kinderen, geblaf van honden, het hoort er allemaal bij in zo’n stad als Zwolle


  Maak melding

 21. Strik je veters en breek de tent af, wat was het mooi met sticks en kubus op de smirnoff stage. En aan alle klagers, de groeten, wat zijn jullie zielig en ik zou zeggen ga weg en kom nooit meer terug in Zwolluhh


  Maak melding

 22. Hardshock, Konininngenacht, BFO, FOD, allemaal maar 1 keer, en dat de hele stad overlast ervaart doet er niet toe, zeikers, moet toch kunnen, kom niet aan me feesje want ik fakkel je af.

  Wie zijn hier nou zielig?


  Maak melding

 23. Veel mensen op het festival horen klagen over de muziek die te zacht stond. Feestje in de binnenstad van Arnhem had op 30 april beter geluid!


  Maak melding

 24. Stelletje zeurzakken!
  Waarom moeten mensen altijd wat te klagen hebben….
  Doe gewoon een paar oordopjes in of neem een flinke borrel!
  Kan je heerlijk slapen!
  Of ga er is kijken op zo’n festival, kan je is zien
  Hoeveel mensen genieten van zo’n feest!
  Wat ook een optie is : koop een huis ergens hoog in friesland….  Maak melding

 25. ik misgun niemand zijn feestje, maar waarom zo’n doordringende dreun? het was een mooie avond, maar buiten zitten was zelfs in de Aa landen niet leuk. woim


  Maak melding

 26. Zulke feesten moet je gewoon buiten het broedseizoen houden, althans als het gaat over dier- en vogelrijke omgevingen zoals de Wijthmenerplas of Agnietenplas.
  Zorg dat je verstoring van weerloze dieren voorkomt, heb daar eens gevoel en begrip voor.
  Genoeg alternatieve ruimte en terreinen in en rondom Zwolle.
  De feesten torpederen is helemaal niet aan de orde, tuurlijk mogen dit soort feesten, maar denk even verstandig met mekaar na over het juiste moment en de juiste locatie.;) That’s all.


  Maak melding

 27. Beetje jammer, dat er zoveel threads over ditzelfde onderwerp zijn. Zo vinden er verschillende discussies over hetzelfde onderwerp plaats.

  Verder ben ik het eens met hoe Ingrid dit topic opende!


  Maak melding

Reageer