VV Berkum dinsdag voor nacompetitie tegen WHC

Zwolle – VV Berkum speelt dinsdagavond 22 mei zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie en wel thuis tegen WHC. Daarmee treft de Zwolse ploeg een tegenstander die vrijwel het hele seizoen bovenaan de ranglijst van de Hoofdklasse C stond maar in de laatste week twee geweldige optaters te verwerken kreeg: een verloren kampioenschap en verlies in het eerste duel van de nacompetitie.

“WHC heeft een paar heel zware wedstrijden in de benen en ze hebben natuurlijk een behoorlijke mentale tik gehad. Het blijft een ploeg met goede spelers en we moeten ze natuurlijk niet in het zadel helpen, maar we hebben een goede kans om ver te komen in deze nacompetitie. We zijn nu al acht wedstrijden ongeslagen en hebben een brede en fitte selectie, dus ik ga er van uit dat we een goed resultaat kunnen neerzetten,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge.

De grootste domper voor de Wezepers in de afgelopen week was ongetwijfeld het verlies met 1-2 in de beslissingswedstrijd tegen DETO, waardoor de ploeg van trainer Jan Everse naast het kampioenschap greep. Hoewel WHC de hele wedstrijd, inclusief de verlenging, de bovenliggende ploeg was kon dat onvoldoende worden verzilverd en persoonlijke fouten achterin werden genadeloos afgestraft. Ook zaterdag in het nacompetitieduel tegen ACV werden flinke defensieve fouten gemaakt, terwijl het geïmproviseerde elftal van WHC aanvallend geen vuist kon maken. Trainer Everse was na afloop van die met 0-2 verloren wedstrijd dan ook behoorlijk pessimistisch over de mogelijkheden voor zijn ploeg om dit seizoen nog met succes in de nacompetitie af te sluiten. “Als je de eerste wedstrijd verliest ben je bijna kansloos,” somberde hij en op de WHC-website werd mismoedigd vastgesteld dat het voor WHC “bijna over en uit” is.

Everse heeft met Jason Huisman, William Potkamp en Yassine Assa liefst drie spelers in zijn selectie die volgend seizoen voor Berkum spelen maar hij denkt er niet over om die er dinsdag naast te zetten. “Ik kán die spelers niet wegsturen, want dan heb ik geen elftal meer over. Tegen ACV had ik nog één wisselspeler op de bank en heb ik twee junioren ingezet. Maar we zullen tegen Berkum onze sportieve plicht doen. We willen dit seizoen goed afsluiten en het in ieder geval nog één keer opbrengen om een goede wedstrijd te spelen,” kondigde hij aan.

De nacompetitiewedstrijd Berkum-WHC op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint dinsdagavond om 20.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. 20.00 kiezen. Wel erg aantrekkelijk. Gister bij SVZW-Harkemase Boys geweest.

    maar 1. Het is nog geen beslissing: WHC lijkt na de 2-0 nederlaag uitgeschakeld en al winnen ze van WHC en ACV moeten ze nog een finale.

    2. Dat duistere potje BM-Oranje wordt ook gespeeld. Het heeft echter als groot voordeel dat je lekker op de bank hangend kunt kijken.

    We zullen eens overleggen: SUCCES in élk geval!


    Maak melding

Reageer