Tieners verzamelen 5.500 door Nacht zonder Dak

Zwolle – Dit weekend was Zwolle voor even een nieuwe wijk rijker. Een groep enthousiaste tieners van de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) deden mee aan de actie Nacht zonder Dak van Tear, en sliepen voor één nacht in een krotje. Daarmee verzamelden de tieners maar liefst 5.500 euro in voor straatkinderen in nood!

"Naast het ophalen van geld willen we met de actie onze jongeren bewust maken van armoedeproblematiek in de wereld. Ook laten we zien dat jongeren hier iets kunnen betekenen voor leeftijdsgenoten ver weg", aldus coördinator Joost van Dieren. De actie Nacht zonder Dak startte zaterdag om 15.00 uur en duurde tot zondag 11.30 uur. De tijdelijkse sloppenwijk bevond zich tegenover de WRZV-hallen aan de Buitengasthuisstraat. De tieners kregen dit mooie geldbedrag bij elkaar met typisch werk dat je een straatkind vaak ziet doen. Denk aan schoenen poetsen, autoramen wassen, verkoop van sieraden.

De tieners ondervinden met Nacht zonder Dak in de praktijk hoe het is om op straat te leven. Met diverse activiteiten leren de jongeren over armoedeproblematiek in Zuid-Amerika, maar ook in Zwolle.

De jongeren deden mee aan een tal van activiteiten op het gebied van sociale gerechtigheid. Met onder diverse workshops zoals streetdance, het maken van sierraden en kleren van afval, een praatje door een ex-dakloze uit de Vrije Evangelisatie Zwolle.

Bijzonder was de daklozenroute. Daklozen van Zwolle fungeerden als gids en vertelden de jongeren tijdens een route door Zwolle over hun leven als dakloze.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. waarom zou die 5500 euro of meer dan ook altijd maar gelijk aan het buitenland worden gegeven kijk naar de mensen in je eigen land die het ook niet elke dag makkelijk hebben en dan maar zeggen dat we zo rijk land zijn slaat helemaal nergens op daarom hebben we ook daklozenopvangen en voedselbanken omdat nederland zo rijk land is zoals ze dat durven te beweren maar naar hun eigen land kijken doen ze hier tegenwoordig niet meer als ze het zelf maar voor mekaar hebben dan is het goed ik vind het weggegooid geld want we moeten toch zo nodig bezuinigen schei dan een keer uit met alles maar weg te geven aan andere landen


    Maak melding

  2. manuel, in “andere landen” zijn mensen van hetzelfde spul gemaakt als jij hier. Als hier mensen tekort komen zijn er voorzieningen. Dat is vaak ook een reden waarom diezelfde mensen geen zin hebben om moeite te doen uit de onderkant op te krabbelen. Heb je dáár tekort, dan blijft de ellende.


    Maak melding

Reageer