Het weer: buien, mogelijk met onweer en hagel

Zwolle – De (onweers)buien die voor zondag op het programma stonden hebben Zwolle niet of nauwelijks bereikt. Dit was voor omliggende regionen zoals Gelderland en Flevoland wel anders. De A28 tussen Zwolle en Harderwijk stond bij Nunspeet blank door hevige regenbuien en ook in Brabant viel tijdens onweersbuien veel neerslag. Gevolg wateroverlast en vertragingen bij weg- en treinverkeer. 

20120521_weerfoto_zwartewater.jpg
Zwartewater 

Ook voor maandag wordt (weer) onweer en neerslag verwacht. Houdt de berichtgeving hierover in de gaten. In de nacht van zondag op maandag is het half tot zwaar bewolkt met kans op een regen- of onweersbui. De minimumtemperatuur ligt rond een graad of 13. De noordelijke wind neemt af naar zwak tot matig. Overdag ontwikkelen zich vooral landinwaarts weer stapelwolken. Vooral in het zuidoosten kunnen ze in de middag uitgroeien tot enkele regen- of onweersbuien. De temperatuur loopt op naar 26 graden. De wind is noord tot noordoost en matig. Dinsdag nog kans op een bui, later in de week droger en temperaturen meer dan 20 graden en veel ruimte voor de zon. 
20120521_weergrafiek.png
20120520_1815_weblog.png

 

In het radarplaatje worden het aantal blikseminslagen/ontladingen getoond die zijn geregistreerd door de onweerradar van meteozwolle. Het plaatje toont Zwolle in het centrum van de ‘roos’. Het plaatje laat de ontladingen/inslagen zien tussen 17:14 en 18:14 uur op zondag 20-5-2012. Duidelijk te zien is dat in Gelderland en Flevoland veel ontladingen/inslagen zijn geweest in die periode.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer