Nepcollectant Hartstichting na tips aangehouden

Zwolle – Een 26-jarige Zwollenaar werd op zondagavond 20 mei aangehouden op de Prins Bernardstraat. De man wordt er van verdacht te hebben gecollecteerd namens de Hartstichting terwijl hij daarvoor geen vergunning had.

Diverse personen die de man aan de deur hadden gekregen vertrouwden dit niet en belden de politie. De man kon kort daarop op basis van zijn signalement worden aangehouden. De collectebus werd in beslag genomen.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Bericht door Jeffrey, op 22 mei 2012 om 18:16
  Hahah humor dit!

  enne HARTELIJK bedankt Jeffrey namens de echte collectanten !


  Maak melding

 2. Echte collectanten hoeven er geen last van te hebben. Ik geef mijn oren en ogen de kost als er iemand komt collecteren en zo verzeker ik me ervan, dat ik enkel geld geef aan mensen die een vergunning hebben om te collecteren.


  Maak melding

 3. Dat is op zich niet s o moeilijk, Plantje. De verdeling van de collecteweken is allang bekend. Elke week 1 collecte, meestal begeleid door reclamespotjes ed.


  Maak melding

 4. Dat zou ik ook kunnen doen, Plantje, als ie met een goed verhaal komt en ik in een goede bui ben. Soms laat ik me met open ogen belazeren. De nepcollectant heeft wel pech als ik het een leperd vind en minder goed gehumeurd ben.;D


  Maak melding

 5. Echte collectanten hebben altijd een bewijs van collecte bij zich, goed uitziende pas
  Of een degelijk bewijsformulier van de plaatselijke gemeente met daarin ver meld de periode van collecteren en de naam van de vereniging of wel stichting.
  Op zondag en/of feestagen mag nooit worden gecollecteerd.


  Maak melding

 6. Ik geef bijna niks en al helemaal niet als er Oost europees ,licht getint of donker getint voor de hut staat.
  Geen goede ervaringen mee helaas maar waar.


  Maak melding

Reageer