FC Zwolle versterkt zich met Gravenbeek

Zwolle –  FC Zwolle heeft Giovanni Gravenbeek gecontracteerd. De 24-jarige speler komt over van Willem II en tekent voor twee seizoenen in Zwolle.

Gravenbeek is een talentvolle rechterverdediger uit Utrecht. In het seizoen 2009-2010 debuteerde hij bij Vitesse in het betaalde voetbal, waar hij na één seizoen vertrok en een contract tekende bij Willem II. In Tilburg kwam de verdediger in twee seizoenen tot negentien wedstrijden in de Eredivisie en vijftien in de Jupiler League. Gravenbeek is na Ronnie Reniers (FC Den Bosch) de tweede versterking voor het komende seizoen. FC Zwolle wenst Giovanni Gravenbeek alvast veel succes toe voor het komende seizoen in de Eredivisie.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Mooi. Een goeie rechtsback is overigens dungezaaid. O.a. door de gekmakerij dat iedereen aanvallend/op het middenveld WIL voetballen.
  Die Giovanni zal het vast niet erg vinden dat Jaap Stam nogsteeds bij PEC rondloopt. Succes!


  Maak melding

 2. Een realistisch en zuinig begrotend PEC Zwolle vult de selectie voor volgend jaar vooral aan met jonge en ambitieuze spelers.

  Na de supersnelle buitenspeler Ronnie Reniers (24) 1.79 m nu dus een rechterverdediger.

  Giovanni Gravenbeek (24) 1.74m is een talentvolle aanvallende rechterverdediger met snelheid, een actie/passeerbeweging, voorzet, conditie, discipline, doorzettingsvermogen, bezet de hele flank. Speelde zich Vitesse in de slotfase van het seizoen 2009-2010 in de basis. Stapte over naar Willem II waar een conflict met trainer Streppel ertoe leidde dat hij op zoek mocht gaan naar een andere club.

  Ook Sherwin Grot (21) 1.87 m die als linksbuiten, rechtsbuiten en aanvallende middenvelder uit de voeten kan lijkt naar PEC Zwolle te komen. Grot kon ook tekenen bij de beloften van Getafe uit de Primera Division. Als hij net zoals zijn broer is dan is het een fantastische voetballer die met de juiste benadering zich kan ontpoppen tot een speler als Joey van den Berg.

  Mogelijk komen ook Youness Mokhtar (20) 1.75m en Oľuzhan T?rk (26) 1.75 m naar PEC Zwolle. PSV wil middenvelder/aanvaller Mokthar die een doorlopend contract heeft tot 2014 verkopen. Mokthar maakte dit seizoen veel indruk bij FC Eindhoven en komt uit voor het Marokkaanse beloftenelftal. De gesprekken met de transfervrije middenvelder T?rk vorderen. T?rk doorliep de jeugdopleiding van SC Heerenveen en kwam uit voor verschillende nationale jeugdelftallen. Dit seizoen kwam hij uit voor Cambuur.

  Ik ben benieuwd naar de volgende versterkingen.


  Maak melding

 3. @pedro, het is nog geen 1 juli. Dat zou jij moeten weten. Wat nu gebeurd heet FC Zwolle, en alles wat vanaf 1 juli plaatsvindt dus PEC Zwolle. Je kan wel zeggen “PEC Zwolle start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Ajax” bijvoorbeeld.


  Maak melding

Reageer