Khebaus en Fiber naar finale van De Doorbraak

Zwolle – De halve finales zitten er op. Tien talentvolle bands uit Overijssel streden om een plek in de finale. Khebaus uit Zwolle wist zich te plaatsen tijdens de eerste halve finale. Afgelopen vrijdag, tijdens de tweede halve finale veroverde Wilhelmfreddie uit Deventer de tweede finaleplek. De overige drie finaleplekken zijn gewonnen door De Nieuwe Stempel uit Raalte, Undawn uit Dedemsvaart en Fiber uit Zwolle. De finale is aanstaande vrijdag 25 mei in Hedon in Zwolle.

 

de_doorbraak.jpg

 

De juryleden hadden een moeilijke taak met het maken van een definitieve selectie. Van hiphop tot krauthaus en van metal tot funk/trash, alle stijlen kwamen in de halve finales aan bod. Tijdens de eerste halve finale in ’t Ukien in Kampen verraste Khebaus de jury met hun eigenzinnige kleinkunst en veroverde de eerste plek in de finale. De jury merkte ook de goede performance van Fiber op. In het Burgerweeshuis in Deventer, tijdens de tweede halve finale won Wilhelmfreddie door hun originele orgelsaxbasdrum-trash. Daar speelden ook De Nieuwe Stempel (energieke funky hiphop) en Undawn (strakke melodieuze metal). De jury vond dat ook zij een plek in de finale verdienden.

Alle finalisten worden opgenomen in het talentontwikkelingsprogramma van KCO. Hierbij krijgen zij onder andere bandcoaching en bemiddeling voor optredens op verschillende festivals. Daarnaast ontvangen zij een abonnement op het muzikantentijdschrift MusicMaker. De winnaar wint verder 2 dagen studiotijd bij Geluidsstudio.com. De drie beste bands strijden na de finale verder voor een optreden op Geuzenpop, in samenwerking met MusicFromNL. Wie deze prijzen wint, zal vrijdag 25 mei blijken in de finale in Hedon, Zwolle. De zaal opent om 20.30 uur en de entree is 5 euro.

De Doorbraak wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel. Meer informatie is te vinden op www.de-doorbraak.com en www.kco.nl.

Artikel delen:

Reageer