BOP-prijs voor associate lector De Gezonde Stad

Zwolle – Professionals uit de gezondheidsbevordering hebben Ingrid Bakker, programmamanager van de eerste Jongeren Op Gezond Gewicht-aanpak in Nederland: Zwolle Gezonde Stad en associate lector bij Windesheim, uitgeroepen tot winnaar van de BOP-prijs (Beleid, Onderzoek en Praktijk) 2012. Deze prijs beloont dè gezondheidsbevorderaar of preventiewerker die op inspirerende wijze werkt aan afstemming van Beleid, Onderzoek en Praktijk.

Deze afstemming uit zich bij Ingrid Bakker met name in projecten gericht op een beweegvriendelijke en gezonde omgeving voor kinderen. Bijvoorbeeld door samen met publieke en private partners, studenten én (jeugdige) bewoners speelnatuur in een Zwolse woonwijk te realiseren. De BOP-prijs is enige jaren geleden ingesteld door de Nederlandse Vereniging voor Preventie en Gezondheidsbevordering (NVPG). De organisatie is inmiddels in handen van het RIVM-Centrum Gezond Leven.

Naast haar functie binnen de gemeente Zwolle als programmamanager is Ingrid ook werkzaam bij Windesheim als associate lector De Gezonde Stad. Door de combinatie van deze twee functies, kan zij onderzoeksresultaten direct vertalen naar de praktijk en het beleid, maar ook naar het onderwijs aan toekomstige professionals.

De Gezonde Stad maakt deel uit van het Kenniscentrum Gezondheid en Welzijn van Windesheim. Onderzoek binnen dit kenniscentrum draagt bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van groepen en individuen in de lokale en regionale samenleving. Hierbij ligt de focus op jeugd, ouderen, verslaving & psychiatrie en techniek in de zorg.

Artikel delen:

Reageer