Wethouder: geen overtredingen tijdens Fusion of Dance

Zwople – Naar aanleiding van vragen van GroenLinks en D66 over festival Fusion of Dance meldde wethouder De Heer maandagavond tijdens de raadsvergadering in het stadhuis dat er tot nu toe 9 klachten bij de gemeente zijn binnengekomen.

fod_40.jpg

Wat betreft het geluid is in de vergunning bepaald dat het geluid de grens van 85 dba en 95 dbc niet mag overschrijden. Er wordt om bepaalde tijd gemeten. Tijdens dit festival is in totaal 435 keer gemeten en 13 keer is er een overschrijding geconstateerd. Dat is doorgegeven aan de organisatie en die heeft steeds adequaat gereageerd. Wat betreft het vuurwerk: het bedrijf dat daarvoor is ingehuurd is in het bezit van een vergunning. Het ging in dit geval niet om professioneel vuurwerk maar om consumentenvuurwerk. De Dienst Regelingen van het ministerie heeft hiermee ingestemd. De wethouder erkent dat de communicatie hierover wellicht beter had gekund. Ten aanzien van de flora- en fauna wetgeving zijn vooraf aanvullende maatregelen gesteld en daar is aan voldaan. Dat is de conclusie van de Dienst Regelingen.Al met al, stelt de wethouder, is het festival goed verlopen en was er geen aanleiding om handhavend op te treden.

Er volgt nog een evaluatie. De uitkomsten zullen gebruikt worden bij het volgende festival. Gevraagd wordt ook de bewoners bij deze evaluatie te betrekken.

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Mooi. Dit is een opsteker voor de organisatie. En ondanks dat het niet mijn soort feestje is. Hoop ik dat ze niet gaan afhaken.


  Maak melding

 2. wow wel 9 klachten ja dat betekent zeker het einde haha… met andere woorden stelletje jankers ga maar weer vast bedenken wat jullie weer gaan klagen voor het volgende feest8) er komen er weer een paar aan en zeker de oranje feesten niet uitsluiten die ongetwijfeld gaan volgen de komende maand:D8)


  Maak melding

 3. Ik zit nu dik twee jaar mee te luisteren en te denken in de politiek maar het meeste gezeur en terecht hoor gaat over de slechte communicatie met bewoners van Zwolle en iedere keer wordt er beterschap beloofd ,zachies an dik zat van


  Maak melding

 4. Tja nu komen waarschijnlijk de zeikers wel weer dat de regels belachelijk zijn en strenger moeten. Geluids niveau is nog steeds te hoog blablabla. Dit niveau is vastgesteld om het iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, leer er maar mee leven.

  Regels zijn regels en de organisatie heeft zich daar aan gehouden. PUNT.

  Ik heb ook een hekel aan 120 op de snelweg en rijd liever 150, maarja regels zijn regels.

  De komende jaren gewoon weer heerlijk genieten van één van de gezelligste dance-festivals welke ons land heeft.:D
  In mijn ervaring kunnen feesten als defqon, decibel en emporium echt niet op tegen het sfeertje dat op FoD heerst.


  Maak melding

 5. Wethouder de Heer, als je een organisatie 12 x terecht moet wijzen is deze organisatie volgens mij hardleers en doet dus niets met de terechtwijzingen. Hoe is het mogelijk dat de gemeente dit accepteerd. Als je als burger je niet houdt aan de wet, en dat is hier het geval, wordt je aangemerkt als veelpleger. Niet bij wethouder de Heer, die zegd de laatste weken niets anders dan SORRY ik spreek de organisatie aan op hun professionaliteit, nou dat blijkt, 12x bewust de norm overschreden. Waarschijnlijk staat de nieuwe evenementennota goed op uw CV. Wethouder schaam u. Oh ja er was geen vergunning voor vuurwerk, of toch wel. Mijns inziens wordt hier met twee monden gesproken. En als je het niet als proffessioneel kan aanduiden,dan maar als consumentenvuurwerk. Draaien, draaien en nog eens draaien. Wethouder wordt wakker, stap over uw schaduw heen en doe waar u voor aangesteld bent, de stad besturen. Deze onzin kost gewoon teveel geld en tijd.


  Maak melding

 6. Wethouder wordt wakker, stap over uw schaduw heen en doe waar u voor aangesteld bent, de stad besturen. Deze onzin kost gewoon teveel geld en tijd.

  Idd, bestuur de stad en laat u niet afleiden door de zeikmensjes. Als deze mensen anderen geen plezier gunnen zijn ze ook niet de moeite om naar te luisteren.
  Zwolle is de laatste jaren gegroeid. Er wordt voor iedereen vertier aangeboden. Laten we nou gewoon accepteren dat de mens verschillend is en dus ook verschillend mbt muziek smaak.  Maak melding

 7. Er zijn geen overtredingen geconstateerd. Waarom dreigt deze wethouder dan met een boete i.v.m. 13 x de overschreiding van de geluidsoverlast. Is dit politiek of is onze wethouder de weg kwijt.


  Maak melding

 8. Het vuurwerk was mooi, maar wat ik als leek niet begrijp is dat er in de gemeenteraad is aangegeven dat er geen vergunning is afgegeven maar dat het blijkbaar wel mag als je een bedrijf inhuurd die een vergunning heeft voor het afsteken. Een boom omzagen mag niet zonder vergunning. In Zwolle mag het blijkbaar wel als je een erkende hovenier inhuurt die een vergunning heeft voor het gebruik van een kettingzaag. Wat een tegenstrijdigheden en gedraai van de politiek binnen de gemeente Zwolle. Blij dat ik daar niet woon.  Maak melding

 9. 9 klachten op 120.000 inwoners…. En daar is onze mooie stad (of dorp afgaand op de organisatoren van dit feest) al een week helemaal over in rep en roer. 😀


  Maak melding

 10. Als er op de site van de gemeente en/of van de politie een goed toegankelijke klachtenlijn had gestaan (zonder te veel administratieve rompslomp) had die lijn roodgloeiend gestaan.


  Maak melding

 11. Janneke

  Is dit politiek of is onze wethouder de weg kwijt.

  Hoor Geert nu op de radio, ja volgens mij is hij al een tijdje de (VVD) weg kwijt. De vorige die die route volgde (tante TON) zit al helemaal niet meer in de politiek. Maar de wethouder is de weg al voor zijn aantreden kwijtgeraakt. Hij gokte op de verkeerde wegen in onze mooie wijk! Niet erg, maar hij maakte er ook nog een verkiezingsbelofte van ……kiezersbedrog dus.

  Wat dit festival betreft? Volgens mij willen de Kunduzmaten GL, D?66 en ook CU (ander topic) gewoon scoren over de ruggen van genietende feestvierders. NEGEN klachten wowwwwwwwwww!

  Zwolle koester je creatieve organisatoren die hun nek uit durven steken!


  Maak melding

 12. Als er op de site van de gemeente en/of van de politie een goed toegankelijke klachtenlijn had gestaan (zonder te veel administratieve rompslomp) had die lijn roodgloeiend gestaan.

  Als deze klachtenlijn zou bestaan dan zou men dus klagen, “gewoon omdat het kon”.
  Nu moet men er moeite voor doen, en daar hebben ze geen zin in. Hebben de organisatoren toch een beetje gelijk. 😉


  Maak melding

 13. Dick: stop AUB met off-topic PvdA-propaganda! Daar zijn andere fora en topics voor.

  9 klagers op 120.000 inwoners. Dat wil niet zeggen dat meer mensen dan 9 er ook last van hadden. Alleen klaagt niet iedereen. Dus heel tolerant van al die mensen die er wel last van hadden. Iets wat je niet van de organisatie kan zeggen na 22.00 uur. Toen werd het namelijk erg gezellig voor de hele stad.


  Maak melding

 14. Tsja, waarschijnlijker is dat na 22:00 andere geluiden minder werden, waardoor het beter te horen werd, op hetzelfde volume.


  Maak melding

 15. 😮 Tsja, waar noem ik de PvdA? Op je teentjes getrapt omdat je een politieke partij ziet staan, waar je op stemt 😀 Kom eens langs op het pol log. Dacht verder dat mijn mening duidelijk was. Vooral

  Zwolle koester je creatieve organisatoren die hun nek uit durven steken!

  en “over de ruggen van”. Vanzelfsprekend ben ik altijd bereid misverstanden uit de wereld te helpen.

  Tot uw diens,
  😉


  Maak melding

 16. In de Van der Laenstraat heb ik niks gehoord, maar ja, enige keer dat ik buiten stond, was dat net buiten de ruimte waar de voetbal aan stond 😛


  Maak melding

 17. 435 keer meten, vergunningen, aanspreken… Prima allemaal, maar het was in Zwolle-zuid gewoon een ordinaire takke herrie. Laat ze er de volgende keer een gezellige hoofdtelefoonparty van maken. Heeft niemand er last van.


  Maak melding

 18. Wethouder de Heer, het huidige beleid van de gemeente heeft gezorgd voor de nodige commotie tussen de diverse partijen. Mijn advies is dat u nu uw verantwoordelijkheid neemt en u gaat inzetten om een eind te maken aan de oplopende discussie. Het gaat niet om FOD maar om de grote hoeveelheid aan evenementen die u op een kleine gemeenschap los laat en de gevolgen van uw onhandige wijze van communicatie, probeer mij even netjes uit te drukken, en het politieke gedraai. Concreet: aan de slag zou ik zeggen, maak een einde aan de opgelopen irritatie en breng als loco burgemeester rust in de stad en haar omgeving.>:(


  Maak melding

 19. Ah, daar hebben we Klaas2 weer 😉 Misschien handig dat hij het nieuwsartikel eerst goed leest. FoD heeft zich aan alle regels gehouden!! De wethouder meldt dat in zijn antwoord. Verder zal hij in de TOEKOMST van de organisatoren vragen de buurt NOG MEER bij de plannnen te betrekken. Zo gaat het gebeuren Klaas2. Het is duidelijk nu. Laat het los, want zoals je elke keer reageert lijkt mij niet gezond.


  Maak melding

 20. Er zit allemaal glas van flessen in het water , de kinderen halen daar de voeten aan open . De whythemerplas is voor zwemrecreatie voor gezinnen en vooral met dit mooie weer .
  Toch weer zonde voor de gezinnen met kinderen die willen zwemmen , nu het openluchtbad nog niet open is .


  Maak melding

 21. Dat glas heeft helemaal niks met FoD te maken. Elk festival in Nederland weert glas en blik. Alles zit in plastic.


  Maak melding

 22. Oh en zwemmen in de Wythermerplas, nu al? Dat water is ws. niet warmer dan 12 graden. Wil je je kinderen een hartaanval geven?


  Maak melding

 23. Wat mij betreft is de W-plas en omgeving een gebied waar mensen op rustige en plezierige wijze kunnen ontspannen (fietsen, wandelen, bijkomen op het strand).
  Verder is het een prachtige natuurlijke omgeving waar rust een kernpunt is.

  Welke malloot heeft ooit bedacht dat het in een dergelijke omgeving ook maar mogelijk zou moeten zijn een dergelijk festival te mogen organiseren????

  Zeker nu ik op een uitstekend alternatief kan wijzen.
  Het door de gemeente en provincie voor veel geld verbouwde Park de Weezenlanden.
  Tijdens het Bevrijdingsfestival kunnen we daar tenminste 140.000 bezoekers kwijt en is er ruimte voor 6 podia.

  Dus hou dergelijke activiteiten voortaan daar, en laat de W-plas en omgeving in haar waarde.>:(


  Maak melding

Reageer