Nu ook judo bij Schoolsportvereniging Holtenbroek

Zwolle – In navolging van Tafeltennis Zwolle verzorgt Budo Stichting Boot vanaf donderdag 24 mei wekelijks judotrainingen voor jeugd in de wijk Holtenbroek. Dit doet Budo Stichting Boot in het kader van de ‘Schoolsportvereniging Holtenbroek’. Deze schoolsportvereniging bestaat uit een aantal Zwolse verenigingen, die op locatie sportaanbod verzorgen. De vereniging komt dus naar de kinderen toe!

Sinds 2006 organiseert SportService Zwolle in samenwerking met de Bewegende School (De Toonladder en Het Carillon) sport- en bewegingsactiviteiten voor kinderen in de wijk Holtenbroek. Doel van deze activiteiten is kinderen het plezier van bewegen te laten ervaren en kennis te laten maken met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten. Kinderen kunnen op deze manier ontdekken dat sport leuk is, maar ook welke sport bij hen past. Vervolgens is het streven dat kinderen doorstromen naar een sportvereniging. De wijk Holtenbroek kent een aantal sportverenigingen, maar veel van de Zwolse sportverenigingen liggen (ver) buiten de wijk. Voor ouders (en kinderen) vaak een drempel om voor hun kind een lidmaatschap aan te gaan bij een sportvereniging.

SportService Zwolle, OBS de Toonladder, CBS het Carillon, Tafeltennis Zwolle, Zwolse Gymnastiek Vereniging Kwiek en Lenig en Budo Stichting Bootl hebben begin 2012 de handen ineen geslagen om een schoolsportvereniging op te richten in Zwolle en op deze manier het onderwijs en de sport dichter bij elkaar te brengen.

Leerlingen uit groep 3 tot en met 8 hebben de afgelopen weken op school een korte clinic judo aangeboden gekregen. In aansluiting op deze clinic verzorgt Budo Stichting Boot vanaf donderdag 24 mei wekelijks van 16.00 tot 17.00 uur judotrainingen in het speellokaal van Het Carillon (locatie 2) aan de Bachlaan 2 in Holtenbroek. De eerste vier trainingen, die worden gegeven door trainer Tom van Tatenhove, zijn gratis. Vervolgens kunnen de kinderen definitief lid worden van de vereniging. Opgeven kan via www.stadskids.nl/holtenbroek.

Artikel delen:

Reageer