Half miljoen euro voor opknapbeurt Dieze-Oost

Zwolle – Het college van B&W stelt € 500.000,- beschikbaar voor het opknappen van twee pleinen in Dieze-Oost. Het gaat om het Simon van Slingelandtplein en het plein aan de Geert Grootestraat.  Het bedrag komt uit de ISV-gelden die de gemeente van het Rijk krijgt voor de herstructurering van wijken.

Samen met de woningbouwcorporaties werkt de gemeente aan de verbetering van Diezerpoort. De corporaties zorgen voor de renovatie van de bebouwing, de gemeente zorgt aansluitend voor de openbare ruimte. Met de herinrichting van de twee pleinen wordt bijgedragen aan de herstructurering van de buurt Dieze-Oost. De nieuwbouw van de eerste flat aan de Geert Grootstraat is al klaar en er wordt nu gewerkt aan de renovatie van verschillende panden rond het Simon Van Slingelandtplein.

Uitgangspunten

Bij de herinrichting van de twee pleinen worden geldt een aantal uitgangspunten:

Het plein aan de Geert Grootestraat wordt opgeknapt met een knipoog naar de jaren ’60, waarbij aangesloten wordt bij de nieuwbouw én het oorspronkelijke karakter van de wijk. Het plein krijgt parkeerplaatsen die passen bij de nieuwbouw. Verder wordt het plein aangevuld met een groenstrook langs het trottoir langs de Geert Grootestraat en wordt de verlichting verbeterd.

BuurtkamerUitgangspunt bij het Simon van Slingelandtplein is dat het plein de “buurtkamer” van de wijk is. Bomen worden dan ook zoveel mogelijk behouden, met name de monumentale honingboom. Ook keert de speelplek terug op het plein. Afhankelijk van de parkeerdruk en het parkeerbeleid wordt het aantal parkeerplaatsen berekend en wordt de verlichting verbeterd. Wethouder Nelleke Vedelaar is enthousiast over de herinrichting: “Met deze financiële impuls maken we samen met de corporaties Dieze-Oost een plek waar het straks geweldig is om te wonen en te werken, voor zowel starters, ondernemers als gezinnen!”

Artikel delen:

Reageer