Kinderfestival bij OBS De Krullevaar

Kent u hem nog, die meester die zo prachtig kon vertellen? Op de openbare basisschool de Krullevaar in Stadshagen krijgt dit ambacht de volle aandacht. En dan in een modern jasje : opgeleidde vertelleerkrachten, vertel- en schrijfworkshops, vertelstages, verteltrainingen door professionele vertellers, een kinderpersbureau, veel aandacht voor boeken en héél veel vertelvoorstellingen.

Op De Krullevaar is de Stichting “Een school vol van verhalen” actief, een stichting die  scholen wil “omtoveren” tot scholen waar het verhaal een bron is van inspiratie, fantasie, plezier, interesse, inzicht, talenten, ontwikkeling en betrokkenheid. Op vrijdag 1 juni a.s. zal iedereen kunnen zien en horen hoe de Openbare Basisschool De Krullevaar in de Zwolse wijk Stadshagen werkelijk bol staat van verhalen. Op De Krullevaar worden gedurende het hele jaar veelvuldig verhalen verteld, er wordt veel voorgelezen, prachtige boeken krijgen bijzondere aandacht en kinderen leren verhalen schrijven en vertellen. Het Kinderfestival wordt een dag waarop dit groots gevierd gaat worden!

Het Kinderfestival heeft een programma speciaal voor de kinderen van De Krullevaar en een openbaar programma. Het deel dat voor iedereen toegankelijk is begint om 14.30 uur met een officiële en feestelijke opening van Een school vol van verhalen door Henk Norder, van het bestuur Openbaar Onderwijs Zwolle. O.B.S. De Krullevaar is daarna de eerste school in Nederland die zich “Een school vol van verhalen” mag noemen.

Willem Vroom (directeur O.B.S. De Krullevaar) ; “In de wereld van nu komt er heel veel op de kinderen af. Veel gaat snel, erg snel, zelfs spelen. Vaak is er geen tijd om tot jezelf of even tot rust te komen en samen iets spannends te beleven. Een mooie taak ligt bij de onderwijzer om een extra rustpunt te creëren en een gevoel van betrokkenheid en samen beleven. De klas met je eigen juf of meester is op De Krullevaar zo’n veilig plekje waar je iedereen kent en iedereen weet van elkaar. Verhalen lezen, schrijven, horen en vertellen dragen hier flink aan bij.  “Een school vol van verhalen” zorgt voor sfeer, spanning en plezier en draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling op vele terreinen.

Artikel delen:

Reageer