Zwolse schaapskudde geschoren op tweede pinksterdag

Zwolle – De Zwolse schaapskudde die in het Holtenbroekerbos en Westerveldse bos graast, wordt op de tweede pinksterdag (maandag 28 mei) geschoren. Alle 250 schapen raken hun vacht kwijt.  Het scheren vindt plaats in de wijkboerderij de Klooienberg van 12.30 tot ongeveer 16.30 uur.

schapen_scheren.jpg

Naast het schaapscheren zijn er nog meer leuke activiteiten te zien en te beleven voor jong en oud. Er wordt een demonstratie gegeven in wol spinnen en wol vilten. Bezoekers kunnen broodjes bakken en zelf pindakaas maken. De stadstuinders zijn aanwezig om biologische groentes en stekjes te verkopen en bezoekers te vertellen over biologisch tuinieren.

Duurzaam onderhoud

Na een succesvolle proef van drie jaar is de Zwolse schaapskudde nu een vast onderdeel van het Zwolse groenbeheer. Ook dit seizoen, van april tot november, begrazen de 250 schapen van de Zwolse schaapskudde het gras in het Westerveldse bos en Holtenbroekerbos. Bij een te kort aan gras zal de kudde dit jaar het Zwartewater oversteken om te grazen in het Twistvlietpark.

Door schapen in te zetten als grasmaaiers wordt het groen op een duurzame manier onderhouden en is het goed voor de flora en fauna. Het is milieuvriendelijk en draagt bij aan de ecologische ontwikkeling van het landschap. Een ander voordeel is dat de kudde met herder educatieve aspecten heeft.

Artikel delen:

Reageer