Zwolle Unlimited, ruim 20 evenementen in binnenstad

Zwolle – In de afgelopen twee jaar is festival Zwolle Unlimited uitgegroeid tot een ware happening met vele verschillende evenementen. Zwolle bruist in het eerste weekend van juni met spraakmakende vertellingen, aanstekelijk theater, culinaire verrassingen en heel veel meer! Met ruim twintig evenementen binnen de stadsmuur gaan alle remmen los.

zwolle_unlimited.jpg
Theater Gnaffel opent Zwolle Unlimited met Assepoester…

Zo kan je o.a. komen genieten van het Waterval Internationaal Vertelfestival. Dit festival is het pareltje onder de festivals: intiem en origineel. Drie avonden en twee middagen vol fantastische verhalen en energieke live muziek. Ook staat dit weekend het Internationaal Straattheaterfestival Kunsten op Straat centraal. Door de straten van de binnenstad gonst het van theaterkunsten. Met een aantal internationale topvoorstellingen word je verrast en ontroert. Laat je meeslepen en ervaar de creatieve energie van de verschillende voorstellingen.

Ruim twintig verschillende evenementen

Daarnaast is er een grote boekenmarkt, een animatie filmfestival, verschillende theatervoorstellingen, een speciale Grimm musical, een kleurrijk dancefestival, een gedichtenfestival, een kunstmarkt, diverse culinaire activiteiten zoals een boerenmarkt en een wijnfestival. Help! Er is te veel om op te noemen. Kijk voor het actuele overzicht en de laatste updates op www.zwolleunlimited.nl.

Zwolle Grimmstad

Tijdens Zwolle Unlimited komen sprookjes tot leven. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat de Gebroeders Grimm hun sprookjes optekenden uit de monden van vele verhalenvertellers. Om dit te vieren heeft Zwolle besloten de stad om te toveren tot Grimmstad. Het hele jaar door, ook tijdens Zwolle Unlimited, zullen er activiteiten plaatsvinden die in het teken staan van sprookjes. Deze zijn te vinden op www.zwollegrimmstad.nl.

Festivalkrant

De programmering van het festival is terug te vinden in de festivalkrant die deze week met huis aan huiskrant de Swollenaer is verspreid. Mocht je de festivalkrant gemist hebben dan kun je hem ook terug vinden op www.zwolleunlimited.nl .Kortom, zet 1, 2 en 3 juni vast in je agenda en kom genieten van bijzondere momenten in de binnenstad van Zwolle. Zwolle Unlimited is prima te combineren met een overnachting. Kijk op www.vvvzwolle.nl voor de mogelijkheden.

Artikel delen:

Reageer