VV Berkum gelijk in streekderby tegen WHC

Zwolle – Dinsdagavond vond op sportpark De Vegtlust het eerste duel plaats van vv Berkum in de nacompetitie. Inzet was promotie van de Hoofdklasse naar de Topklasse. Een nacompetitie met WHC en ACV. Tegenstander deze avond was buurman WHC uit Wezep. Na een spannend duel, waarin van alles gebeurde, werd de uitslag 4-4.

20120522-220349-gvds-2.jpg

Berkum kwam binnen een minuut op 1-0 door Chris van der Meulen, die direct daarna de paal raakte en zo verzuimde de voorsprong te verdubbelen. WHC liet zich echter niet zo maar slachtofferen en kwam al in de vierde minuut weer op gelijke hoogte door Özhan Kardag. Kort voor rust zorgde Arjen Westrik er voor dat Berkum toch nog met een 2-1 voorsprong kon gaan rusten. Na de hervatting had WHC vaak het beste van het spel en de beter combinerende ploeg leek in niets op het team dat afgelopen zaterdag nog kansloos met 0-2 van ACV had verloren. Eerst zorgde Herre Huberts met een afstandsschot voor de 2-2, daarna scoorde Jesper van der Stouw de 2-3 uit een penalty en toen Huberts acht minuten voor tijd weer van afstand de 2-4 liet aantekenen leek de wedstrijd voor Berkum gespeeld. De thuisclub gooide in de slotfase echter nog een keer alles in de strijd, waarbij verdediger Edmund Mijnheer in de voorste linie ging spelen. Twee minuten voor tijd verkleinde Dirk Muis de achterstand van Berkum, na een indirect genomen vrije trap, tot 3-4 en daarna drukten de Zwollenaren verder.

20120522-222738-gvds-3_1-2.jpg

20120522-225258-gvds-2.jpg

20120522-221648-gvds-2.jpg

Toen de blessuretijd al enkele minuten had geduurd werd de doorgebroken Mijnheer in het strafschopgebied geblokkeerd door WHC-keeper Dominic van Hoof en dat werd redelijk zwaar gestraft met een penalty en een directe rode kaart voor de Wezeper doelman. Chris van der Meulen had vervolgens geen moeite om de strafschop te verzilveren, zodat het op de valreep nog 4-4 werd. Daarmee is WHC uitgeschakeld in de nacompetitie en heeft Berkum nog kansen op een vervolg. Daarvoor zal er zaterdag wel moeten worden gewonnen bij ACV want de Assenaren hebben aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken.

20120522-220353-gvds-2.jpg

20120522-221006-gvds-2.jpg

20120522-221110-gvds-2_1-2.jpg

20120522-221756-gvds-2.jpg

20120522-222737-gvds-2.jpg

20120522-223243-gvds-2.jpg

20120522-225152-gvds-2.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ben je er echt blij mee Dame? Ze hadden gewoon op 2-0 na een minuut of 3 kunnen (moeten) staan. WHC kwam goedcombinerend weer in de wedstrijd. ?zhan Kardag (ex/WVF) scoorde gewoon 1-1. Bij Berkum ging alles over v-d Meulen. 2-1 op slag van rust…mooi moment natuurlijk voor Berkum. Maar vlak na het kantinebezoek, waar een kan bier MET BITTERBALLEN in de aanbieding was, maakte Wezep
  alweer gelijk. WHC zou geen poulewinnaar worden (na het 2-0 verlies zaterdag, thuis nogwel)…..toch mochten ze uitlopen tot 4-2. Heb wel eens teams beter zien verdedigen. De laatste man was wel goed.
  Dat Berkum nog gelijk maakte was hartstikke mooi, anders werd het wel heel makkelijk voor ACV. Nu zullen ze écht bij ACV moeten winnen.

  Hopen maar!

  Vernam overigens (indekkend of realistisch) dat er o.a. in de organisatie nog wel e.e.a. moet veranderen als je in de Topklasse mag spelen?

  Opvallend? Toch een aantal spelers die nu in Wezep spelen en straks in Berkum en andersom.

  Opvallend-2? Dat Karin B. nogsteeds bij de kaartjes zit en Dat ik wél een kaartje moest kopen en mijn maat niet >:(

  Opvallend-3? Dat het nogsteeds gezellig toeven is op de staantribune en in de kantine (of noemt Berkum het ?clubhuis??). Mooi, de positieve woorden van Piet de J. (straks ASC) over WVF.

  Opvallend-4…dat ik Jan W. niet eens gezien heb en heer Veldwijk nog even mocht spreken (of het nu WVF, BQ of Berkum is….hij is er :D) Dat ?Enny er gelukkig wel was maar Bertus zal toch niet echt wat nuttigers te doen hebben gehad?


  Maak melding

 2. Dick, ik ken al die mensen niet. Bekijk het vanuit eigen perspectief, dwz met beperkte voetbalkennis. Vond dat 3e doelpunt van WHC niks: snel scoren terwijl de tegenpartij de aandacht bij een geblesseerde heeft. WHC had enkele goede snelle spelers: ze hebben niet voor niets lang bovenaan gestaan. Knap van Berkum dat ze vanuit schijnbaar verloren positie de mentale kracht hebben te blijven knokken en 8 minuten voor eind 2 goals maken.
  Die lui uit Assen pakken ze ook wel.:P


  Maak melding

 3. @ Dame, komt idd onsportief over

  Vond dat 3e doelpunt van WHC niks: snel scoren terwijl de tegenpartij de aandacht bij een geblesseerde heeft.

  . Sommigen noemen het voetbalslimheid en de scheids bepaalt tot hoever je kunt gaan. Bovendien kan het heel goed een gesimuleerde blessure zijn geweest?

  Goed dat Berkum terugkwam idd. Minder goed dat ze na de bloedsnelle 1-0 de klus niet al heel vroeg afmaakten. Mijn collega van ACV denkt er duidelijk anders over.

  Mooie uitslag voor ACV. Hopelijk gaan ze niet op een gelijkspelletje spelen, want dat vind ik toch wel link. Zaterdag om half vijf weten we meer. Ik ga ervan uit dat we in ieder geval deze ronde verder komen.

  . Waarop ik niet kon nalaten op te merken

  Idd, op een gelijkspel spelen valt ook nog eens heel vaak verkeerd uit

  . Heb maar niet gevraagd of ze wel over scorend vermogen beschikken en hoe vaak ze in de competitie scoorden. Moet de Berkum-research-afdeling maar doen 😉


  Maak melding

Reageer