Online-onderzoek naar naamsverandering PEC Zwolle

Zwolle – Dinsdag heeft de supportersclub van FC Zwolle een projectovereenstemming getekend met AIDA communicatie. Zij zullen voor de Supportersclub FC Zwolle het onderzoek naar de naamsverandering naar PEC Zwolle gaan uitvoeren.

pec-1.jpg

 AIDA is een onderzoeksbureau vanuit hogeschool Windesheim en werken met studenten die begeleid worden door een afgestudeerde professional. Doordat de supportersclub met studenten werkt heeft het slechts beperkte tijd om het onderzoek uit te voeren en de uitkomsten correct te verwerken in een adviesrapport. Er zal een on-line enquête worden aangeboden welke door alle supporters ingevuld kan en mag worden. Het is dus van groot belang dat zo veel mogelijk supporters snel het onderzoek gaan invullen zodat we tot een goede uitslag zullen komen, aldus voorzitter Johan Zomerdijk. De planning is dat komende dinsdag het onderzoek on-line komt.

Supporters waarvan de Supportersclub het emailadres heeft of waar de club het emailadres van heeft zal de supportersclub proberen een persoonlijke uitnodiging te versturen om de enquête in te vullen. "Het heeft sterk onze voorkeur dat supporters via de link in de mail gaan invullen. Heb je geen mail ontvangen dan is het verzoek om de link op internet aan te klikken. Deze link zullen we op zo veel mogelijk sites plaatsten. Wij hopen op veel reacties vanuit de supporters."

Artikel delen:
Reacties 42
  1. “Het heeft sterk onze voorkeur dat supporters via de link in de mail gaan invullen. Heb je geen mail ontvangen dan is het verzoek om de link op internet aan te klikken. Deze link zullen we op zo veel mogelijk sites plaatsten.

    Iedereen krijgt dus de mogelijkheid om de enquete in te vullen. Het wordt zelfs aanegmoedigd. Ongetwijfelt waakt men wel voor het dubbel invullen.

    Misschien kun je het ?supporters-onderzoek? dan beter (klinkt tenminste naar groter draagvlak) een `geïnteresseerden (of betrokkenen)-onderzoek` noemen?

    Succes in elk geval.


    Maak melding

  2. En dan? Ik verwacht 75 % vóór FC Zwolle, maar de commerciële afdeling van Van Wonderen is al druk met de uitvoering van het merk PEC (en niet eens P.E.C. omdat hij geen clubman is). Je kan een onderzoek doen, maar met de resultaten kan er niets gedaan worden. Wat een onzin dan!!


    Maak melding

  3. Oh 😮 Verwacht 60% voor PEC….is de mening onder de (wel eens…..vaak) aanwezige supporters dan toch heel anders dan onder, laten we zeggen, ?voetbalminnend NL`?


    Maak melding

  4. PEC zoals het hoort.Al twintig jaar fc Hoor ik van mensen, maar er zat in de jaren 90
    nog geen dooie ziel voetbal te kijken.Snap ook niet dat mensen fc stemmen het heeft niks met Zwolle te maken.


    Maak melding

  5. Overigens fc-deel absoluut eens met `PEC is back`. Riep het al toen ik nog niet op de MAVO zat 😮 waarom noemt een voetbalclub zich niet gewoon vv? FC? Bovendien is football toch ook een andere sport?


    Maak melding

  6. PEC zoals het hoort? FC heeft niks met Zwolle te maken?

    Ik snap het niet.

    FC Zwolle heeft juist veel met Zwolle te maken. Het voormailge P.E.C. is een failliete combinatie, waarbij van die P en die E volgens mij niets meer over is.

    Mij maakt het als iemand die totaal niets met voetbal heeft, totaal niets uit dus mijn zegen hebben ze maar jouw redenatie kan ik niet volgen.


    Maak melding

  7. Hoop. WF, dat je puur op ZiB reageert. Schrijf zelf duidelijk wat anders over FC

    waarom noemt een voetbalclub zich niet gewoon vv? FC? Bovendien is football toch ook een andere sport?

    Dat de lettercombinatie failliet zou zijn, heeft met gevoel te maken. Kan je verzekeren dat bij héél veel Zwollenaren de lettercombinatie PEC een bijzonder prettig gevoel opleveren.


    Maak melding

  8. Bericht door zwolluh, op 23 mei 2012 om 14:20
    En dan? Ik verwacht 75 % vóór FC Zwolle, maar de commerciële afdeling van Van Wonderen is al druk met de uitvoering van het merk PEC (en niet eens P.E.C. omdat hij geen clubman is). Je kan een onderzoek doen, maar met de resultaten kan er niets gedaan worden. Wat een onzin dan!!

    VERWACHT HIERVAN GEEN WONDEREN

    Kost de supcl veel geld en ongeacht het resultaat die arrogante kwast uit het westen doet toch wat hij zelf wil. Hoezo luisteren naar supporters hij luistert/twittert alleen in EIGEN belang.

    Laat hem maar zorgen voor grootte sponsoren die de begroting opkrikken    Maak melding

  9. Football is alleen in Amerika een andere sport. Waar ze niet met de voeten en niet met een bal spelen. Dat is niet echt een argument dus. (dat heet ook eigenlijk Handegg)


    Maak melding

  10. Wil je internationaal gaan dan is FC de verkeerde soort football inderdaad, dan zou je ‘SC’ of ‘VV’ moeten opnemen in je naam! Ik zeg: nieuwe stemronde! :D:D:D
    Trouwens: PEC bestaat nog… atletiekvereniging PEC… Willen zij wel dat SC/VV Zwolle erbij gaat horen? 😮
    😛


    Maak melding

  11. PEC is door slecht bestuur kapot gegaan.Daar kan de naam PEC niks aan doen.Fc is gewoon een Engelse afkorting zoals zoveel clubs dat hebben.Heeft niks met Zwolle te maken.


    Maak melding

  12. @Dick:
    Ja, was op ZiB (of nja, PiB). Verder helder natuurlijk want, inderdaad, FC slaat in wezen nergens op. VV of VC of eventueel SC was logischer geweest. Blijft wel staan dat het Zwolle van FC Zwolle natuurlijk wel direct op Zwolle slaat 😛


    Maak melding

  13. Jasper, ik vind niet alleen de betekenis van football belangrijk (wiki herkent bij `football?alleen ?American football?). Ook `de dikke? is duidelijk

    Geen resultaat voor ‘ football ‘

    Het is niet eens een Nederlands woord!! Welke sukkels hebben hun hele club er dan naar genoemd? welke nog grotere sukkels volgden als een kudde?

    Denk de Haarlemsche Football Club Haarlem was een Nederland se voetbal club. De club werd oorspronkelijk opgericht op 1 oktober 1889.
    ——————————-
    Vind die taalverbastering (ook bij AFC AJAX) erg jammer. In Nederland zijn we lid van een voetbalclub/voetbalvereniging. De clubs overleven veel generaties onder een anglisisme. Bovendien moet steeds weer aan veel kinderen worden uitgelegd dat er geen verschil tussen voetbal/soccer/en football (in NL gebruikt) zit.


    Maak melding

  14. 😀 ZiB en PiB was per ongeluk, maar kan idd héél goed dezelfde persoon zijn. Vond zijn (gedeeltelijke) Engelse naam ook wel leuk.

    Dat is idd wél een heel groot voordeel (FC) ZWOLLE!
    Toch vul ik (als het mag, 12,27) overtuigd `voorkeur PEC of idd
    P.E.C. ?
    in. Maar ik sta niet op de puntjes.


    Maak melding

  15. @FC ZWOLLE supporter,

    Die van Wonderen is al lang bezig met het interesseren van sponsoren en doet dat boven verwachting goed.
    Ik ga ook reageren op het online onderzoek en mijn stem gaat naar PEC.:D


    Maak melding

  16. Bericht door Zwolleeder, op 23 mei 2012 om 15:44
    @FC ZWOLLE supporter,

    Die van Wonderen is al lang bezig met het interesseren van sponsoren en doet dat boven verwachting goed.
    Ik ga ook reageren op het online onderzoek en mijn stem gaat naar PEC.

    Resultaten en die uit het verleden bieden GEEN garantie voor de toekomst blijf jij lekker in het verleden leven en neem van wonderen mee .


    Maak melding

  17. PEC heeft voor ons een bijzondere betekenis .Wij hebben elkaar leren kennen op de Vrolijkheid .Ik voetbalde en mijn vrouw zat op atelekatiek.Pec heeft betaald voetbal in Zwolle gered,anders had nu Pec ook waarschijnlijk op amateurbasis ergens in de tweede of derde klasse gebengeld


    Maak melding

  18. PEC associeer ik direct met betaald voetbal in Zwolle. FC klonk altijd als een naam die uit nood geboren is nadat PEC failliet ging.

    PEC is een unieke en herkenbare naam. De historie van betaald voetbal in Zwolle hangt ook bijna volledig aan de naam PEC. Het (terug)veranderen van de naam vind ik dan ook een goeie stap.


    Maak melding

  19. nac Breda ,Ado Den Haag,Nec Nijmegen ,klinkt mooier en heeft iets meer net als VVV Venlo etc Heracles Almelo is toch ook betekenisvoller dan FC Twente


    Maak melding

  20. Als ik PEC hoor, voel ik nostalgie, en dat zou ik het liefst zo willen houden. Die tijd van PEC toen krijg je toch nooit meer terug!! PEC ging overigens failliet. Was er een sterke vraag naar PEC?? Waarom moet er ineens veranderd worden? Het ging juist zo goed met FCZ. Nu krijg je weer tweestrijd, en bedankt! PEC, en waarom geen P.E.C. inderdaad?, moet er komen om extra geld te genereren via marketing (nieuwe shirts e.d.). Als je dan toch iets nieuws wilt, bedenk dan een geheel nieuwe naam. Mag dat laatste ook als optie in het onderzoek?


    Maak melding

  21. P.E.C zwolle moet het zijn , ik werk nu 15 jaar in het westen van het land
    En iedereen heeft het over P.E.C ipv fc … Ik kom vanaf 84/85 bij Zwolle nog on overdekt staan aan de ceintuurbaan naast hoofd tribune P.E.C blijft in het hart en hoort BIJ ZWOLLE


    Maak melding

  22. Deze voorzitter heeft te vroeg zijn mond open gedaan met de kreet’ pec is bek’. Als je problemen hebt met fc zal dat zeker gelden voor back! Pec is falliet verklaard, dat is al jaren lang over en uit! Als deze verdwaasde lieden zo nodig pec terug willen, laat ze dan ook grote kerels zijn. Bekijk hoeveel van die idioten er zijn, zeg misschien duizend? als footballclub heb je zeg 6 miljoen euro nodig. Laat deze zo grote supporters dan elk ??6ooo op tafel leggen, dan zijn het grote kerels.
    Dan profiteren ze niet van dat gene wat FC ZWOLLE voor elkaar heeft gekregen!! Voor mij hebben ze hier geen goed mee gedaan. Ik weet nog niet of ik wel mijn geld, op welke manier dan ook, in het zwolse voetbal zou willen steken. De kans is groot dat deze verdwaasde figuren ieder jaar weer hun klep open trekken. Mond dicht of ieder jaar van die grote flappen trekklen! Jullie minachten op deze manier die duizenden andere supporters van de FC.


    Maak melding

  23. P. E . C .:D:D:D

    PEC associeer ik direct met betaald voetbal in Zwolle. FC klonk altijd als een naam die uit nood geboren is nadat PEC failliet ging.

    zo ist maar net;)    Maak melding

  24. ik durf te wedden dat meer dan helft van de supporters die nu naar het stadion komt jonger is dan 30 jaar. Dus allemaal van het FC tijdperk. Waarom voor die bejaarden de naam terug veranderen? de jeugd is de toekomst. en van nostalgie kan je niet vreten, zei eens een man met een snor


    Maak melding

  25. de jeugd heeft de toekomst.nou dan mag de jeugd van tegenwoordig wel eens heel snel veranderen.zou zeggen balk ga komend seizoen maar lekker in het stadion zitten van pec misschien kun je nog wat leren van die bejaarden die zwolle hebben groot gemaakt in het voetbal .dag balkje niet teveel coma zuipen he dat is niet goed voor je denk vermogen:D


    Maak melding

  26. hmm, twee groepen die beiden met een eigen naam zich verbonden voelen met hun club.
    De groep die noodgedwongen hun naam moesten opgeven ivm het faillisement moeten ook begrijpen dat de groep die nu zonder een dringende reden zomaar hun naam moeten opgeven voor een naam waar ze niets mee hebben.
    Ik ben niet opgegroeid in de PEC tijd. Wel eens een wedstrijd bekeken vanaf de jongerenrang, maar was te jong om mijzelf al zo verbonden te voelen met de club als dat ik dat nu doe.
    Als je wat ouder wordt dan spreek je meer ouderen die nog mooie verhalen van de PEC tijd hebben meegemaakt. Met de trein naar Deventer of met 12000 man naar Nijmegen voor de bekerfinale. Allemaal mooie verhalen voor mij, want toen ik naar Zwolle ging zaten we vaak maar met een handje vol op het vak. Alleen tijdens GAE was het druk of de nacompetitie waar we dan weer uitvlogen.
    Het was de tijd waarin het bestuur de fanatieke supporters het hele stadion doorplaatsten. D,BD, BF, AB, JCA, JCF, Noord, Sfeervak en misschien nog wel een aantal hoeken waar ze ons liever zagen gaan dan komen. Zoveel mooie herinneringen waren er niet behalve dan natuurlijk de promotie. Ik begrijp net als velen dat het supporten van onze Fc niet zo makkelijk is als wanneer je kiest voor een massa club uit het westen. Maar goed daar leer je ook mee om te gaan. hahaha
    Tja, pas toen ik me ben gaan verdiepen in de geschiedenis van de club kwam ik achter de rijke historie die we hebben. Deze staat vol met perikelen die eigenlijk ook wel weer kenmerkend voor onze stad zijn. Vanaf 1910 bestaan we al. Ik vind als supporter dat we deze geschiedenis niet moeten verloochenen. Na het faillisement werd er ook nooit meer over gesproken. Er lag een embargo op de naam en het nieuwe bestuur wilde verder zonder terug te kijken. Supporters die eens iets van mechandaise met het oude logo wilde maken konden er op rekenen dat ze dan ook gelijk de schuld die op de naam PEC staat konden inlossen.
    Misschien is dit ook een van de redenen waarom Zwolle geen volksclub is. Door het gezeik van alle jaren lukt het elke keer maar niet om de eenheid te behouden en zoals ik het terug lees begint dat al vroeg in de geschiedenis van onze club.
    Met peiken en dalen zie je gelukkig nog wel elke keer weer dezelfde koppen terug. De ene keer loop je met zijn 6 en andere keer met 60. Zo zal het waarschijnlijk ook altijd blijven gaan als we onzin ons laten verdelen.
    Ik hoop niet dat we hier lang over blijven klungelen. De overgang naar de naam PEC vind ik mooi omdat ik de band met de geschiedenis weer terug zie, maar dat betekent niet dat de FC tijd een tijd is die zo aan de kant geschoven moet worden. Als iedereen elkaar eerst even erkenning geeft kunnen we vervolgens kijken hoe we verder gaan. PEC er zo ff doorheen drukken is net zo erg als PEC vervangen door FC Zwolle vind ik en de manier waarop dit bestuur het gedaan heeft verdient geen schoonheid prijs. Zou zonde zijn als de geschiedenis zich herhaalt en er mensen uit principe niet meer naar de FC gaan omdat het nu PEC is geworden. rare karma zo!


    Maak melding

  27. Mag er van uit gaan dat die pipo’s van Windesheim het online onderzoek wel voorzien van de mogelijkheid om ALLEEN te stemmen op basis van je supportersclubnummer. Anders krijgen we van die knapen die net 1 of 2 jaar op de club komen en hun mening nog niet zo duidelijk kunnen verwoorden en elkaar maar na lopen te schreeuwen/praten.

    Anderzijds, met de uitslag wordt toch niks gedaan. 🙂


    Maak melding

  28. @Raymond,
    Dan zijn we allebei in hetzelfde jaar en op dezelfde nou ja tribune begonnen.
    Jongerenrang 2,50(in guldens!) fantastisch.

    Ole ole P.E.C. ole


    Maak melding

  29. maar er zat in de jaren 90
    nog geen dooie ziel voetbal te kijken.Snap ook niet dat mensen fc stemmen het heeft niks met Zwolle te maken.

    De laatste jaren van P.E.C zat er ook niet zo veel volk.
    Voor de rest sluit ik me geheel aan bij het verhaal van 1steJohn.

    ps. Als we dan toch terug naar P.E.C gaan, dan ook gelijk terug naar het oud(st)e logo.


    Maak melding

  30. Wat een gezeur om een naam ik ken de club uit mijn tijd dat ik er zondags heen ging als PEC Zwolle en had er altijd mogen blijven staan.Maar ja waar maken we ons druk om ze zijn gepromoveerd naar de eredivisie en richt je daar op .Om je het komende seizoen in de eredivisie te handhaven doet een naamsverandering niks mee .Zorg maar dat er goed spul in het veld staat en dat de wedstrijden tegen clubs van buitenaf fair verlopen zonder incidenten en supportersopstootjes dan kan een ieder sportief genieten van PEC of de FC ZWOLLE de naam heeft daar geen invloed op


    Maak melding

  31. Onzinnige discussie over een besluit dat toch al is genomen. Wat is het nut van deze actie? Als het alleen een stageopdracht is voor een paar studenten, zeg dat dan. Dan weten we meteen hoe serieus we dit onderzoek moeten nemen.

    Pieters heeft een goed punt. Richt je energie op het nieuwe seizoen. Is VEEL belangrijker.


    Maak melding

  32. Als het alleen een stageopdracht is voor een paar studenten, zeg dat dan. Dan weten we meteen hoe serieus we dit onderzoek moeten nemen.

    :D:D:D


    Maak melding

  33. Pieters heeft een goed punt. Richt je energie op het nieuwe seizoen. Is VEEL belangrijker.

    Dus wat moeten wij als supporters dan gaan doen?    Maak melding

  34. Maakt niet uit wat de naam wordt. Zwolle degradeert toch hard en gaat met PEC en veren de eredivisie weer uit richting de bierleague!!


    Maak melding

  35. Bericht door D. Duursema, op 30 mei 2012 om 13:56
    Maakt niet uit wat de naam wordt. Zwolle degradeert toch hard en gaat met PEC en veren de eredivisie weer uit richting de bierleague!!

    Origineel, zelf bedacht?    Maak melding

  36. Bericht door D. Duursema, op 30 mei 2012 om 13:56
    Maakt niet uit wat de naam wordt. Zwolle degradeert toch hard en gaat
    met PEC en veren de eredivisie weer uit richting de bierleague!!
    Dat is humor die maar uit 1 richting kan komen en dat is Deventer.    Maak melding

Reageer