Havezathenallee vanaf vrijdag weer open voor verkeer

Zwolle – Vanaf vrijdag 25 mei kan al het verkeer weer gebruik maken van de Havezathenallee. De werkzaamheden aan de straat worden donderdagavond namelijk afgerond. Ook de omleidingsroute voor stadsbus lijn 1 wordt opgeheven. De bus rijdt vanaf vrijdag weer de gebruikelijke route via  Frankhuizerallee, Havezathenallee en Nijenhuislaan.

Een jaar lang, vanaf 23 mei 2011, is er in fases gewerkt aan de Havezathenallee, waardoor delen van de weg moesten worden afgesloten. Tijdens de winterperiode hebben de werkzaamheden 3 maanden stilgelegen en is de weg open geweest voor verkeer. Er is geluidsreducerend asfalt aangebracht en de weg heeft een middengeleider gekregen, net als de Frankhuizerallee en de Belvédèrelaan. Deze middengeleider scheidt de weg in twee rijstroken en vermindert daarmee de snelheid van het autoverkeer. De weg is daardoor ook verkeersveiliger geworden.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. 😀

  Heeft al veel te lang geduurd een jaar >:(

  Verkeers veiliger, nou dat zien we nog wel ik geloof er niks van veel ouders en kinderen moeten nog voor hun leven vrezen als de weg willen oversteken bij de Schatkamer.


  Maak melding

 2. De snelheid is er echt niet uit door de middengeleiders. Van de week spoot er eentje voor mij vandoor; die tikte volgend mij de 100 wel aan! Het mag er dan misschien strak uit zien, maar de bus kan de bocht bij de Schatkamer en het Hoge Huys niet maken zonder (stoep-)randen mee te pakken. Tijdens de openstelling van de winter ben ik met een vrachtwagencombinatie daar langs gereden, maar dat is helemáál niet te doen! Pruts0rs!


  Maak melding

 3. Maar mooi dat we weer fatsoenlijk naar het winkelcentrum kunnen. De middenstand daar merkte ook een jaar lang dat klanten ui Hasselt weg bleven…

  En waarom was de Arendhorstlaan eigenlijk niet gewoon open gesteld? Dat was een mooie route vanuit Werkeren richting winkelcentrum!


  Maak melding

Reageer