Man gewond bij steekpartij onder provinciehuis in Zwolle

Zwolle – Woensdagmiddag ronmd 16.30 uur is er een steekpartij geweest onder het provinciehuis in Zwolle. Een 20-jarige man zonder een vaste woon- of verblijfplaats raakte daarbij gewond.

20120523-steekpartij-4.jpg

De gealarmeerde politie was snel en met veel mankracht ter plaatse. De gewonde man werd afgevoerd met de ambulance. De man bloedde behoorlijk.  Het slachtoffer was in zijn rug gestoken. Een gedeelte van het terrein en een aantal parkeerplaatsen waren afgesloten voor personeel. Dit, omdat sporen niet gewist mogen worden. Het werd met lint afgezet. Een 42-jarige verdachte Zwopllenaar kon worden aangehouden. De oorzaak van het incident is nu nog niet bekend. Om 18.30 uur werd het terrein weer vrijgegeven. Een steekwapen werd niet aangetroffen.

20120523-steekpartij.jpg

20120523-steekpartij-2.jpg

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Triest. Er hangen daar bijna ieder dag randdebielen rond. Het park dreigt weer te vervallen tot wat het was in de jaren negentig. Een ontmoetingsplaats voor junks, hangjongeren en andere overlastgevende criminelen. Regelmatig surveilleren door de politie is nodig. Kunnen ze meteen al die asociale hufter bekeuren die hun honden daar laten schijten en loslopen terwijl er legio borden staan waarop is aangegeven dat de plek verboden is voor honden. het is immers een evenementen- en speelterrein. Er is een speciale plek in het park voor de honden, en hun baasjes. U reukt het met dit weer al op 500 meter afstand.


  Maak melding

 2. @kafka ondanks dat het niet door de beugel kan van wat er is gebeurt, vind ik dat je nu hypocriet oordeelt. Het is een belediging dat je ons “hangjongeren” over een kam scheert met overlastgevende criminelen. Wij zijn niemand tot last, en doen gewoon ons ding, zonder omstanders hier mee te irriteren. Let voortaan even op wat je zegt, dit kan erg beledigend overkomen.  Maak melding

 3. @Kafka, ik geef je gelijk sanne dat je van een paar groepen in andere steden hebt gehoord dat hangjongeren slecht zijn en mensen irriteren betekent niet meteen dat iedereen die daar zit en en jong is een bedreiging is voor de samenleving. Overigens, er rijden daar genoeg politie auto’s langs op een dag om daar even een kijkje in het zeil te houden.


  Maak melding

 4. ben me de pleurus geschrokken! m,n zoontje van 8 was daar ook op een verjaardags partijtje hij heeft er gelukkig niks van mee gekregen maar dit is bij het gekke af en het word steeds gekker daar in het park. het is voor zoveel verbouwd en ik vind dat de politie er vaker moet controleren weg met dat gekke gaaijers daar


  Maak melding

 5. Petra je hebt het over dat de politie vaker moet controleren en ben dat volkomen met je eens want de veiligheid van de kinderen is in het geding.Maar als je hier naar de foto,s kijkt zie je dat er na het incident wel een groep van 8 agenten staan te kletsen op die plek.Als daar nu 2 agenten de taken uitvoerden en de 6 anderen elders in onze stad sociale controles uitvoeren dan was het misschien overal veiliger.Waarom moet er zon grote groep agenten op af terwijl er elders genoeg te doen is voor oom agent.


  Maak melding

 6. Gister rond 16:30, werd er daarboven gewoon nog hard gewerkt. Sommigen kwamen, sommigen gingen.

  Slachtoffer gewond, verloor veel bloed en in zijn rug gestoken. Niet zwaar gewond dus?

  Mooi dat er een verdachte is aangehouden.


  Maak melding

 7. @PIETERS Misschien staat iemand te vertellen wat er precies moet gaan gebeuren, hoe de sporen veilig gesteld moeten worden, wie getuigen moet gaan zoeken, wie getuigen moet gaan verhoren, misschien proberen ze een reconstructie te maken van wat er zich heeft afgespeeld zodat het OM haar werk kan doen en de door de politie opgepakte verdachte kan vervolgen.

  Maar jij weet het natuurlijk allemaal beter.


  Maak melding

 8. Bericht door Ok , op 24 mei 2012 om 11:29
  Hmmm… vond dat het toch wel erg lang duurde met de ambulance denk zo een kwartier tot 20 minuten !!

  Dan had het slachtoffer beter zelf lopend naar het zkh kunnen gaan.  Maak melding

Reageer