Volksverhalenwedstrijd Overijssel groot succes

Zwolle – Het is zover. Alle verhalen voor de wedstrijd Geef je woonplaats een eigen volksverhaal! zijn ingediend. Niet minder dan 88 mensen gingen de strijd aan en schreven een verhaal en bedachten daar een product of activiteit bij om hun verhaal een concreet gezicht te geven. In Zwolle doen o.a. Bert Dijkink en Alet Boukes mee.

Ineke Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, de organisatie die het project bedacht en met steun van de provincie Overijssel uitvoerde: ‘Het grote aantal inzendingen heeft ons erg verrast. Het is een hele klus om een verhaal te schrijven en er ook nog iets bij te verzinnen dat het verhaal een concreet gezicht kan geven. Dat bewijst wel dat verhalen bij de identiteit van Overijssel horen. Wij zijn heel benieuwd welk verhaal door het publiek gekozen wordt als het beste verhaal. Het idee om dat verhaal concreet te maken zal met het prijzengeld uitgevoerd kunnen worden.’ Via http://www.jijenoverijssel.nl/project/16/jouw-volksverhaal zijn alle verhalen en plannen te lezen. Hier kan iedereen direct zijn stem uitbrengen. Wie schreef het spannendste verhaal en bedacht daar het origineelste product bij? Zit er een inzending bij die de publieksprijs van € 5.000,- dubbel en dwars verdient heeft?

Laat het weten via facebook, twitter of op een andere manier en roep iedereen op om te stemmen. Van alle verhalen is te zien waar ze zich afspelen. Dus kijk snel of er bij jou in de buurt een verhaal is ingediend. Stem mee en geef jouw woonplaats een eigen volksverhaal!

Naast de publieksprijs is er ook een prijs die door een vakjury wordt uitgeloofd voor het beste verhaal en bijpassende product. Deze jury bestaat uit: Yvonne van der Zee (juryvoorzitter), Theo Meder (Meertens Instituut), Tom Meerbeek (RTV Oost), Philomène Bloemhof (IJsselacademie), Harry Nijhuis (Twentse Welle), Rob Gremmen (ANWB Regio Oost) en Lilianne Niemeijer (VVV Hof van Twente).

Deze vakjury maakt vijf genomineerden bekend, zij worden persoonlijk uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen. Ook alle anderen zijn natuurlijk van harte welkom bij dij de opening van de Week van de Amateurkunst (WAK) in Vriezenveen, waar Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel, op 1 juni de prijzen uitreikt.
Artikel delen:

Reageer