SP: SWZ goed bezig in de Indische Buurt

Zwolle – De SP in Zwolle is bijzonder verheugd over de reactie van woningbouwcorporatie SWZ naar aanleiding van een buurtonderzoek van de partij in de Indische Buurt. Uit dit onderzoek bleek dat veel bewoners last hebben van tocht en vocht vanwege de slechte aluminium kozijnen. SWZ zal de grootste problemen aanpakken en heeft bovendien de bewoners laten weten dat de huizen niet gesloopt worden.

In het voorjaar van 2012 heeft de SP in een aantal straten in de Indische Buurt – net als eerder in Dieze-Oost – een huis-aan-huis-onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de huurwoningen. Het ging hierbij om de Billitonstraat, de Sumatrastraat en de Madurastraat. Hierbij kwam een aantal zaken naar voren: in de eerste plaats dat vrij veel bewoners last hebben van tocht door het huis door de slechte aluminium kozijnen. Daarnaast gaven veel bewoners aan dat zij weliswaar zeer tevreden zijn over hun woning en hun buurt, maar zich wel zorgen maken of er in de toekomst niet gesloopt gaat worden. Naar aanleiding van het SP-onderzoek heeft SWZ de bewoners van de betreffende straten een brief gestuurd. Hierin zegt de woningbouwcorporatie toe dat de huizen niet gesloopt zullen worden en dat de gevels, ramen en kozijnen in 2014 zullen worden aangepakt. De SP is blij dat SWZ dit oppakt. SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Wij zijn in het verleden rond Dieze-Oost best kritisch geweest op SWZ, dus een compliment mag ook wel een keer. Met snelle en heldere communicatie en een aanpak van de concrete problemen laat SWZ zich nu een keer van haar beste kant zien.’

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De SP in Zwolle is vrij goed bezig. Ik weet geen andere partij die in de stad zo actief is als deze club. O ja, de CU ging dit seizoen er 1 keer op uit, naar Fusion of Dance 😉 En van het CDA hoor of lees je al helemaal niets.


    Maak melding

Reageer