MMWT krijgt definitief plek in Muziekwijk

Zwolle – Woningstichting SWZ en MMWT zijn verheugd dat het project Mens- en Milieuvriendelijk Wonen (MMWT) definitief een plek krijgt in de Muziekwijk en begonnen kan worden met de bouw. De bouwvergunning was voor 1 april al aangevraagd, maar voordat daadwerkelijk kan worden gestart moest 70% van de woningen verkocht zijn.

impressie_mmwt.jpg

Nu 13 koopaannemingsovereenkomsten getekend zijn, is het zover. Bouwbedrijf Van der Maazen start naar verwachting half september met de bouw. De oplevering is ongeveer een jaar later. Voor huurders is dit ook een belangrijk moment, omdat zij nu precies weten waar ze komen te wonen. Momenteel staan bijna alle koopwoningen onder optie; er is nog 1 koopwoning beschikbaar.

Terugkoopgarantie

Duurzaamheid, noaberschap, de mix van huur en koop, alsook de goede betaalbaarheid zijn belangrijke aspecten voor de kopers. Voor de woningen onder de € 200.000 v.o.n. bestond de mogelijkheid deze te kopen onder Koopgarant, waardoor de koper 20% korting krijgt op de v.o.n.-prijzen en SWZ een terugkoopgarantie afgeeft.

Ontmoeten

Het project, bestaande uit totaal 19 eengezinswoningen en 17 appartementen, wordt gerealiseerd dichtbij het Zwarte Water en wijkboerderij De Klooienberg. Bijzonder aan het project is de keuze voor mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen. Bij de bouw worden veel natuurlijke materialen gebruikt. De woningen worden gebouwd in een U-vorm rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Deze kindvriendelijke binnentuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten is een belangrijk element binnen het project. Momenteel wordt al hard gewerkt aan het tuinontwerp. Naast deze gezamenlijke binnentuin hebben bewoners van de grondgebonden woningen een eigen tuintje.

Meer informatie over de woningen en de vereniging is te vinden op www.muziekwijkzwolle.nl/mmwt en www.mmwtzwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. toch mooi dat een bedrijf, dat anderhalf uur van Zwolle ligt dat mag doen.
    Zijn bouwbedrijven uit Zwolle zoveel duurder? Misschien dat ze daarom bij bosjes failliet gaan hier.


    Maak melding

Reageer