Nominatie Menso Alting voor Beste Onderwijswerkgever

Zwolle – Menso Alting Zwolle, een van de jongste MBO-scholen van de regio, is genomineerd voor Beste Onderwijswerkgever in Nederland 2012, categorie MBO. Dat betekent dat de school hoog scoort op zaken als competentiemanagement, promotiebeleid en persoonlijke ontwikkeling.

‘Zo langzamerhand beginnen we steeds meer te beseffen hoe bijzonder dit is’, zegt directeur Pim Hulsman. ‘We bouwen met z’n allen aan een mooie organisatie  met een onderscheidend karakter en dit is een heel mooie blijk van waardering daarvoor.’ De organisatie van de verkiezing van Beste Onderwijswerkgever benadert jaarlijks duizenden onderwijsmensen om hun school te nomineren als beste onderwijswerkgever. Daarbij gaat het om de categorieën primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Een aantal medewerkers droeg in oktober 2011 Menso Alting Zwolle voor. Deze onderwijsorganisatie is in slechts een paar jaar tijd uitgegroeid tot een bloeiende en bruisende school voor christelijk, kleinschalig en dynamisch onderwijs met meer dan twintig opleidingen.

ROC Menso Alting biedt competentiegericht kwaliteitsonderwijs binnen de sectoren Welzijn, Gezondheidszorg en Economie. Er werken ruim vijftig mensen. Andere genomineerde voor de prijs Beste Onderwijswerkgever categorie MBO is het Cingel College in Breda. De verkiezing Beste OnderwijswerkgeverNadat alle scholen in Nederland zijn benaderd, worden die met de meeste respondenten aangeschreven voor een uitgebreid onderzoek onder alle personeelsleden door middel van een enquête. Vervolgens worden de scholen beoordeeld op de door hen ingezonden P&O – documentatie. Hieruit volgt een nominatie van twee scholen per onderwijssoort, die door een deskundig team worden bezocht. Op 9 mei bracht de visitatiecommissie een bezoek aan Menso Alting Zwolle. Zij bekeken en bespraken in hoeverre het omschreven personeelsbeleid daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht. Daarbij gaat het om Competentiemanagement, Promotiebeleid, Deskundigheidsbevordering en Persoonlijke Ontwikkeling, Regeling Teamtaken en Functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Juryvoorzitter is oud-voorzitter van de Onderwijsraad Fons van Wieringen. De uitverkiezing van Beste Onderwijswerkgever is ontwikkeld door de gerenommeerde organisaties als de Docentenbank, De Nederlandse School voor Onderwijsmanagement, DUO Onderwijsonderzoek en Adviesbureau GITP. De prijs wordt op zaterdag 29 september bekendgemaakt en uitgereikt op het Landelijk Onderwijs Congres in Utrecht.‘In eerste instantie nam ik de verkiezing allemaal nog niet zo serieus’, zegt directeur Pim Hulsman. ‘Maar nu horen we uiteindelijk tot de twee genomineerden en beseffen we met elkaar dat het toch wel heel bijzonder is. Het is een waardering van de medewerkers naar het beleid, de directie, maar ook naar elkaar. Zonder die drive met elkaar die we telkens laten zien, zonder voortdurend te werken aan scherpte, zouden we dit nooit in staat zijn geweest met elkaar te bouwen aan onze mooie organisatie bouwen met een eigen onderscheidend karakter. In je eentje werkt niet, samen wel!’

Artikel delen:

Reageer