Afscheid Wijthmen speler Renzo van de Vegte

Zwolle – Eduard Lindeboom lonkte na zijn eerste seizoen als trainer van Wijthmen naar versterkingen om zo een aanval te kunnen doen op de bovenste plaatsen in de vierde klasse. Hij kwam uit bij zijn zwager Renzo van de Vegte, die ook nog toevallig ‘oom’ moest zeggen tegen toenmalig voorzitter Douwe van de Werf, een prachtige basis werd gelegd voor een nieuw 1e elftal.

zac-wijthmen_2012-05-12_-_283.jpg
Eigen foto

Op 4 september 2004 debuteerde hij voor Wijthmen samen met zijn voetbalvriend, de eveneens van Berkum meegekomen Ruben de Jong binnen de reguliere competitie in de thuiswedstrijd tegen Wapenveld. Op slag van rust liet van de Vegte het net voor de eerste maal bollen, een doelpunt dat het begin zou zijn voor een verdiende plaats in de eregalerij van Zwolse voetballers die meer dan honderd doelpunten voor hun club scoorden.

Van de Vegte weet zicht hier geflankeerd door oud clubspeler Rob Blankvoort en mede teamspelers Stefan Poppe en Sander van Gurp. In het 1e seizoen 2004-2005 van het tweetal is Wijthmen ongeslagen in de thuisduels en weet het via prachtig voetbal beslag te leggen op een plaats in de nacompetitie. Het 2e seizoen is het seizoen van ‘The Glory Days”, via een sidderende nacompetitie wordt promotie naar de derde klasse afgedwongen. Met ‘voetbaltweeling’ Ruben de Jong en spits Stefan Poppe als medehofleveranciers komt Wijthmen tot maar liefst 81 doelpunten in de reguliere competitie 2005-2006. Op de feestkar door het dorp word uit volle borst gezongen: ‘Nooit meer Windesheim’. Dit bleek voorbarig, maar paste prachtig in de euforie van dat moment. Inmiddels zag Lindeboom een nieuwe uitdaging als oefenmeester bij het 2e van Berkum en werd Joshua Nijlant aangesteld als nieuwe trainer, hij echter, staat voor de onmogelijke opgaven om van Wijthmen een stabiele derde klasse te maken.

In de jaren die volgen is er onvoldoende doorkomend jeugdtalent om een aanval op de bovenste plaatsen in de vierde klasse te blijven volhouden en moet de sportieve prestatie worden bijgesteld. Doelpunten maken is niet het belangrijkst weet ook van de Vegte, als aanvoerder binnen het veld geld hij als een absolute autoriteit en weet hij tal van zaken een positieve wending te geven. Buiten het veld valt hij op door zijn betrokkenheid bij de vereniging. Vanavond, vrijdag 25 mei krijgt hij een afscheidswedstrijd aangeboden samen met Ruben de Jong en Mark Wigbers waarbij de selectie hem een fotoboek zal aanbieden met als titel ‘Renzo en Ruben, voetbaltweeling in dienst van Wijthmen’. Afgaande op de persoonlijke eerste initialen van beiden wordt de relatie gelegd met een Rolls Royce, een prachtige ‘geste’ van de selectie aan het tweetal voor die prachtige voetbaljaren. Inmiddels beschikt van de Vegte over een trainerlicentie en is er volgens de supporters nog geen sprake van een definitief afscheid, maar naar een mogelijke terugkeer in een andere rol in de toekomst.

Gerard Hülsmann.

Artikel delen:

Reageer