Studenten Navigators winnen Verenigingsbokaal 2012

Zwolle – De Navigators Studentenvereniging Zwolle (NSZ) hebben met het team De Gelukkige Guppies donderdagavond de roeiwedstrijd tussen Zwolse studentenverenigingen de Battle of the black water gewonnen. De titel wordt ook wel de Verenigingsbokaal genoemd.

De ploegen Laminin en ‘De gelukkige guppies’ bereikten na een lange dag sparren beide de finale. Beide ploegen zijn van Navigators Zwolle. Bij de start van de finale was de winst voor NSZ dan ookal duidelijk. Uiteindelijk zijn de Gelukkige guppies met de winst aan de haal. De roeiers van Ichthus 1 gingen dit jaar naar huis met de orginaliteitsprijs. Deze prijs voor de meest orgineel geklede ploeg danken zij aan de zwembandjes en de opblaasorca. Deze kwamen niet alleen goed van pas bij het binnen slepen van deze prijs maar ook tijdens de zwempartijen gedurende de dag.

Na drie jaar op rij winst voor Gumbo Millennium was deze vereniging helaas dit jaar niet aanwezig om de titel niet komen verdedigen. De strijd ging dit jaar tussen S.V. Oikos Nomos, CSV Ichthus, Navigators Studenten Zwolle, ZHTC, S.V. Waltertje, Eudaimon en Stukoz. Een deel van de opbrengsten van dit evenement werd gedoneerd aan het goede doel Nelson Mandela Township Rowing Club. NeMaTo is gevestigd in de sloppenwijken van Port Alfred, Zuid Afrika en heeft als doel de jeugd hier door middel van sporten te stimuleren op verschillende gebieden en zo hun leven te verbeteren.

Artikel delen:

Reageer