Burgemeester opent Kunst op Zondag

Zwolle – Van mei tot en met september is er op iedere laatste Zondag van de maand tussen 13.00 en 17.00 uur ‘Kunst op Zondag’ op de Nieuwe Markt. Kunstenaars uit Zwolle en omstreken laten dan hun werk zien aan de mensen in de stad. De eerste Kunst op Zondag vindt plaats op 27 mei. Burgemeester Henk Jan Meijer doet om 13.00 uur de openingshandeling. 

Het college gaf afgelopen winter groen licht voor het organiseren van de markt in de vorm van een proef. Het doel is om ook op zondag voor levendigheid in de binnenstad te zorgen. Daarnaast biedt ‘Kunst op Zondag’ een podium aan Zwolse (amateur)kunstenaars. Palet, Brink 10, DOAS en R10 zijn in eerste instantie gevraagd om mee te doen en zij zijn enthousiast. De organisatie hoopt dat ‘Kunst op Zondag’ uitgroeit tot een regionaal bekende, gedragen en levendige Culturele Zondag op de Nieuwe Markt voor alle inwoners van Zwolle en bezoekers.


Kunst op Zondag op de Nieuwe Markt is kleinschalig, vriendelijk en niet commercieel. Er vinden dan ook geen muzikale activiteiten plaats die versterkt zijn en er is voldoende ruimte om lekker rond te lopen tussen het groen dat de Nieuwe Markt biedt. Sonja Paauw van D66 en Lambert de Wolf van de belangenvereniging Nieuwe Markt hebben de organisatie op zich genomen naar aanleiding van een motie die in het najaar van 2011 in het kader van de nota ‘Zwolle bij de top van de Nederlandse Binnensteden werd aangenomen door de Zwolse gemeenteraad.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer