Nieuwbouw Rechtbank Zwolle open voor publiek

Zwolle – Op zaterdag 2 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij de nieuwe rechtbank in Zwolle. De Dag van de Bouw is voor de inwoners uit Zwolle en omgeving een bijzondere kans om dit complexe bouwproject van dichtbij te bekijken. Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 16.00 uur is de bouwplaats open. Burgemeester Henk Jan Meijer verricht de officiële opening van deze dag. De toegang is gratis.

rechtbank_5.jpg

Dura Vermeer Bouw Hengelo BV en Trebbe Oost & Noord B.V. uit Zwolle realiseren in bouwcombinatie de nieuwe rechtbank in de Zwolse binnenstad. Het nieuwe pand heeft zeven bouwlagen inclusief twee ondergrondse parkeerlagen. De begane grond boven de parkeergarage vormt de verbinding met de bestaande rechtbank. Daarin worden de nieuwe hoofdentree en diverse facilitaire functies ondergebracht zoals opslag, archief, cellen, verhoorkamers en technische ruimten. Op de eerste verdieping komen elf zittingszalen, raadkamers en bibliotheek. En daarboven drie kantoorlagen met daarin vier patio’s. geopend. Vorig jaar kregen meer dan 100.000 bezoekers op zo’n 230 bouwlocaties een gevarieerde indruk van het vakmanschap, de innovaties en de kwaliteit van het werk.

Na oplevering van de nieuwbouw in november van dit jaar wordt de bestaande rechtbank opgeknapt. De renovatie van de oudbouw bestaat uit het compleet vernieuwen van de installaties. De bestaande gevelpuien worden vervangen en diverse ruimten worden opnieuw ingedeeld en ingericht. Deze werkzaamheden zijn volgens planning in november 2013 gereed.

Het project heeft een bijzonder hoge logistieke en planmatige complexiteit. Zo blijft de bestaande rechtbank tijdens de bouw op locatie recht spreken. Bovendien grenst de bouwlocatie aan de ene zijde aan de historische stadsgracht en aan de andere kant naast een ziekenhuis.

Bezoek de bouwplaats

De bouwplaats van de nieuwe rechtbank in Zwolle is op zaterdag 2 juni geopend voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Zo kunt u dan genieten van het prachtige uitzicht over het historische stadscentrum. Omdat u een bouwterrein betreedt, wijzen wij u op de risico’s die dat met zich meebrengt. Wij adviseren u stevig schoeisel te dragen en altijd de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. De bouwplaats is niet geschikt voor kleine kinderen en minder validen.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun bouwplaatsen open voor het publiek. De nieuwe rechtbank in Zwolle is één van de ruim 200 spraakmakende locaties in Nederland die in het kader van de Dag van de Bouw zijn

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Interessant, als het tussen Schep’s Open Huizendag en De Jubileumwedstrijd nav 75 jaar WVF te plannen is.

    16.00 uur spelen kampioensteams van 1987, 1993 en 1998 op tempo zomeravondvoetbal tegen het huidige vlaggenschip van WVF.


    Maak melding

Reageer