SWZ wil bouw 2.000 woningen realiseren

Woningstichting SWZ heeft haar jaarverslag over 2006 afgerond. De corporatie kijkt zowel inhoudelijk als financieel op een goed jaar terug. Het jaar is afgesloten met een positief resultaat van ruim 4,5 miljoen euro. Inhoudelijk is de corporatie verder gegroeid. Het jaar 2006 is door SWZ destijds uitgeroepen tot: ”het jaar van de bewoner”. 

Er zijn verschillende activiteiten aan dit thema gekoppeld, zoals de introductie van klantenpanels en de bijzonder wijze waarop bewoners zijn betrokken bij de wijkvernieuwing in Holtenbroek en in Dieze. Verbeterpunt betreft de communicatie bij en de uitvoering van grotere renovatieprojecten, zoals ook is gebleken in Holtenbroek (Porporastraat) en in de Zeeheldenbuurt. Uit het jaarverslag komt ook naar voren dat SWZ de komende 7 jaar ca. 2.000 nieuwe woningen in Zwolle gaat realiseren. De afgelopen jaren is de corporatie er dan ook in geslaagd om de projectenportefeuille fors uit te breiden. Voorbeelden zijn het Fenixterrein in de Kamperpoort, wijkvernieuwing in Holtenbroek, diverse bijzondere woonprojecten in Stadshagen I en 75 nieuwe sociale huurwoningen aan de Hobbemastraat.

De wachttijd voor het verkrijgen van huurwoning van SWZ is eind 2006 gemiddeld ongeveer een jaar. Nog steeds te lang. De afgelopen jaren is SWZ er wel in geslaagd om deze wachttijd terug te brengen. Vorig jaar heeft SWZ het besluit genomen om haar woonwinkel te verplaatsen van de Burgemeester van Royensingel naar het Lubeckplein. Ook is in 2006 gestart met een nieuw beleidsplan. De komende jaren komt voor SWZ nog meer de focus te liggen op het huisvesten van mensen met lagere inkomen en bijzondere doelgroepen. Verder wordt de verkoop van huurwoningen vergroot en intern moet de bewoners- en klantengedrevenheid verbeterd worden.

Vermeldenswaard is verder de groei van de activiteiten die in het kader van wijk- en buurtbeheer zijn opgepakt. Het verbeteren van de leefbaarheid in wijken en buurten is voor SWZ net zo belangrijk als het beheer van de woningvoorraad.

Artikel delen:

Reageer