Vertragingen bij bruggen Stadshagen verwacht

Zwolle – In de periode van maandag 4 tot en met zondag 10 juni is er extra scheepvaartverkeer over het Zwarte Water in Zwolle. Dit heeft tot gevolg dat de Twistvlietbrug, Mastenbroekerbrug, de brug bij de Spooldersluis en de Zwartewaterbrug (Hasselt) vaker open gaan om schepen door te laten. Hierdoor kan oponthoud ontstaan voor weggebruikers.

20120514_weerfotomastenbroekerbrug.jpg

Het extra scheepvaartverkeer door Zwolle wordt veroorzaakt door inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan de balgstuw (opblaasbare dam) naast de Ramspolbrug bij Ens. Vanwege deze werkzaamheden is het Ramsdiep afgesloten voor al het scheepvaartverkeer en geldt er een omleiding via het Zwarte Water. Vanwege de extra brugopeningen moet wegverkeer rondom de Twistvlietbrug, Mastenbroekerbrug en de brug bij de Spooldersluis rekening houden met vertragingen.

In de genoemde periode zijn ook de tijden waarbinnen de brugopeningen vallen verruimd. Brugopeningen kunnen deze week voorkomen op maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 24.00 uur (normaal tot 22.00 uur), op zaterdag van 6.00 tot 22.00 uur (ongewijzigd) en op zondag van 8.00 (normaal vanaf 10.00 uur) tot 18.00 uur. Plezier- en beroepsvaart
Tijdens drukke momenten op de weg (bijvoorbeeld tijdens de spits) kan pleziervaart tijdelijk worden opgehouden. In verband met wettelijke regelingen behoudt beroepsvaart echter vrije doorgang.

Inspectie en onderhoud

Waterschap Groot Salland inspecteert de balgstuw iedere drie jaar. Om de binnenzijde te kunnen beoordelen, worden de drie balgen bij Ramspolbrug gevuld met lucht. Om die reden is de vaargeul afgesloten en is dus geen doorvaart mogelijk.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Laat die balgstuw toch! Als Sybe & Sjaal samen zeggen dat ie goed is…. is ie goed…schuif de inspecties maar een jaartje op 8)

    Nou ja, we zien wel: andere route is geen optie…Twistvlietbrug, Mastenbroekerbrug, de brug bij de Spooldersluis en de Zwartewaterbrug. Overal is het uitzicht wel aardig en met goede muziek en af en toe eens bootje kijken & beetje om je heen kijken, is de wachttijd zo voorbij.


    Maak melding

  2. Ik gok dat die boten dan vast tijdens de ochtend- en avondspits voorbij gaan komen…
    Dat komt nu ook al regelmatig voor…


    Maak melding

Reageer