Berkum moet winnen bij ACV in Assen

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 26 mei tegen ACV in Assen zijn tweede en beslissende duel in de nacompetitie. De thuisclub heeft daarbij genoeg aan een gelijkspel om een vervolg te geven aan de strijd om een plek in de Topklasse maar Berkum gaat de wedstrijd in met de wetenschap dat de club in het verleden vaak goed voor de dag kwam tegen de Assenaren.

“We hebben tegen ACV deze competitie vier punten gepakt en vier doelpunten gemaakt, dus er is geen enkele reden om daar met knikkende knieën naar toe te gaan,” stelt Berkum-coach Roeland ten Berge vast. “We moeten gewoon winnen, dus we weten wat ons te doen staat. De laatste wedstrijden speelden wij niet fel genoeg, de échte wil om te winnen ontbrak. Maar nu wordt het een duel waarin veel op het spel staat en onder druk zijn wij vaak op ons best.”

ACV versloeg WHC een week geleden met 0-2 in een slechte wedstrijd die op een ruimere nederlaag voor WHC had kunnen uitdraaien als de Assenaren wat scherper met de kansen waren omgesprongen. Afgelopen dinsdag speelde Berkum thuis met 4-4 gelijk tegen datzelfde WHC, dat daardoor uitgeschakeld werd in de nacompetitie. Het scoreverloop van die wedstrijd was bizar. Berkum stond twee keer voor en ging met 2-1 de rust in maar gaf het heft daarna helemaal uit handen. WHC boog de achterstand om in een 2-4 voorsprong die twee minuten voor tijd nog steeds op het scorebord stond. Daarna zorgde een Zwols slotoffensief alsnog voor twee goals, waarmee Berkum de kansen op ‘overleven’ in de nacompetitie in eigen hand hield.

Berkum ontmoette ACV nog maar een maandje geleden in de reguliere competitie. Op 21 april werd het in Zwolle 2-1 voor de selectie van Roeland ten Berge, waarbij Pascal Diender en Marc van der Meulen de doelpunten voor Berkum maakten. ACV voetbalde toen zeker niet slecht en was meer in balbezit maar de ploeg wist bijzonder weinig kansen te bewerkstelligen. “Het probleem lag bij ons voorin. Tot aan de 16 meter bleven we voetballen, maar daarna hebben we niets kunnen creëren,” aldus een teleurgestelde ACV-trainer Johan Pitstra na afloop.

In november speelde Berkum in Assen met 2-2 gelijk tegen ACV, met ‘Zwolse’ doelpunten van Youp Kok en Dirk Muis. Berkum kwam toen in de eerste helft op voorsprong, gaf die later uit handen en scoorde 10 minuten voor het einde de gelijkmaker. Beide teams hadden in de tweede helft kansen op de overwinning maar de uiteindelijke remise was een resultaat waarmee iedereen kon leven.

Aan een gelijkspel heeft Berkum echter niets in het duel van komende zaterdag, waarin zal moeten blijken of de Zwolse ploeg zich weet te revancheren voor de matige prestatie tegen WHC. De wedstrijd ACV-Berkum op het Univé Sportpark aan de Kortbossen in Assen begint zaterdag om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter A.L. van de Ketterij uit Goes.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer