Man vermist bij Wijthmenerplas te Zwolle

Zwolle – Groot materieel van de hulpdiensten werd vrijdagmiddag rond 15.15 uur ingezet bij een vermissing van een oudere man in de Wijthmenerplas bij Zwolle. De man, waarvan de identiteit nog onbekend is, was vrijdagavond nog niet gevonden.

20120525-grootwo_zwolle-11.jpg

Bij de zoekactie werd een traumahelicopter en een politieheli ingezet. Brandweerkorpsen uit Hasselt, Heerde en Kampen werden naar Zwolle gedirigeerd. De brandweer van Zwolle spoedde zich met verschillende boten richting het ongeval.  Een getuige zag de man om hulp roepen en schoot hem te hulp, maar het slachtoffer was op dat moment al kopje onder gegaan en was niet meer te vinden. Duikers hebben de directe omgeving anderhalf uur afgezocht. Gezocht werd bij het loopbruggetje aan de zuidzijde van de plas. Rond 17.00 uur zijn een aantal hulpdiensten vertrokken. De zoektocht gaat verder vanavond met een nieuwe duikploeg, aldus de voorlichtster van de politie IJsselland. Omstreeks 21.00 uur werd er nog met sonarapparatuur gezocht.

20120525-grootwo_zwolle-4.jpg

20120525-grootwo_zwolle-2.jpg 

20120525-grootwo_zwolle-10.jpg

20120525-grootwo_zwolle-7.jpg

Meer foto’s bij Lees Verder..

20120525-grootwo_zwolle.jpg

20120525-grootwo_zwolle-3.jpg 

20120525-grootwo_zwolle-5.jpg 

20120525-grootwo_zwolle-6.jpg

20120525-grootwo_zwolle-8.jpg 

20120525-grootwo_zwolle-9.jpg

20120525-grootwo_zwolle-16.jpg

20120525-grootwo_zwolle-17.jpg

20120525-grootwo_zwolle-13.jpg

20120525-grootwo_zwolle-18.jpg

Artikel delen:
Reacties 37
 1. Weinig er wordt niks los gelaten. Was
  al blij hun te pakken te krijgen! Kan die man er
  Aan de andere kant uit gegaan zijn??


  Maak melding

 2. Nou als je er was dat leek het wel veel erger. Meerdere ambulances, helicopter-ambulance. Politie helicopter. Het leek wel alsof er meerderen vermist werden of gewond waren. De geruchten daar waren dat er een lijk was gevonden.

  Nou hopelijk valt het inderdaad mee.


  Maak melding

 3. Volgens Radio Oost zijn de alarmdiensten gebeld omdat de man om hulp riep en toen in het water verdween. Laten we hopen dat hij toch aan de kant is gekomen. Akelig bericht.


  Maak melding

 4. Dinsdag fietste ik langs de Wijthmenerplas en toen ik richting Zwolle Zuid fietste was daar politie met speurhonden bij de sloot aan het speuren, zoals Lotte zegt, al eerder iemand vermist?


  Maak melding

 5. is die man al gevonden wand ik ben na die tijd.
  nog in het water geweest. maar hoelang is hij al vermist dan.
  er gaan ook verhalen rond dat hij kramp heef gekregen en toen hel help riep.
  en er gaat rond dat hij van de brug is afgesprongen dus ik weet het niet. ik was er vandaag ook echt heel raar als je politie brandweer ambulance en al er lang zie rijden met zwaailichten aan


  Maak melding

 6. er wordt zoals in het bericht staat werd er om 21.00 nog met sonar gezocht. Dat houd in dat de persoon nog niet gevonden is.

  Maar laten we voor we gaan zeggen brugspringer of kramp maar even de officiele berichtgeving afwachten.

  In elk geval Sterkte aan de nabestaanden!  Maak melding

 7. Triest, wat heeft dit voor een consequentie’s voor het willen zwemmen in de wythemerplas, zolang deze man nog niet gevonden is.
  Is dit een gedeelte wat goed af te sluiten is, voor de rest van de zwemmers.

  Sterkte voor de nabestaanden.


  Maak melding

 8. @Vd Berg WLZ heeft dit aspect nu ook in het bericht staan. Radio Oost had dus snel een accuraat verhaal kennelijk. Het klinkt nu alsof de afloop net zo treurig is als velen al vreesden. Blijf toch nog hopen.


  Maak melding

 9. @sem, praat geen onzin, er is geen lichaam gevonden! morgen wordt verder gezocht met sonar! hou op met redicule sensatie zoekerij


  Maak melding

 10. Ere wie ere toekomt vind ik. Als er deze dag 1 partij snel was, dan was dat WLZ wel!! De eerste met nieuws, updates en foto’s.


  Maak melding

 11. Er word al dagen op het nieuws en in kranten gezegd dat het water nog erg koud.is en je er niet in moet.. Sommige.mensen luisteren hier niet na en zijn eigenwijs…… En gaan toch maar is natuurlijk wel erg.. Gister ook al een man verdronken omdat hij een jongen heeft gered!
  Sterkte voor de mensen die hem kennen


  Maak melding

 12. Iemand die het zag gebeuren probeerde hem te redden, maar vond hem niet. Daarna zochten de hulpdiensten en een duikteam. Een helikopter en sonar zijn ingezet.

  De politie weet om wie het gaat, maar heeft zijn identiteit nog niet bekendgemaakt.  Maak melding

 13. De Wijthmenerplas is erg diep. Het is oorspronkelijk een zandafgraving. Hoewel er geen of weinig stroming is, kan dat wat men nu zoekt, in zeer diep water zijn geraakt


  Maak melding

 14. Ehh, en iedereen die er met de neus vooraan staat… wees niet geschokt wanner je getuige bent wanneer men de bewuste zwemmer boven water haalt.  Maak melding

 15. Iemand die op dit moment in zwolse wateren gaat zwemmen is niet goed bij hun hoofd. Het water is maximaal 12 graden en dan druk ik het nog redelijk hoog uit, maar bij 12 graden geef ik iemand ongeveer een uur in het water en hij of zij heeft last van hypothermie!!

  Het is jammer wat er ook gebeurd is maar sommige mensen willen gewoon niet luisteren. Het water is te koud om te zwemmen!!!


  Maak melding

 16. Vrijdagavond op de Wythmenerplas geweest, van dit alles niks meegekregen..Hoop dat het positief uitpakt maar je weet nooit.. 🙁

  Wel ‘hulde’ voor politie Zwolle en Securitas voor het compleet onrechtmatig aanhouden van een van ons voor een zogenaamd grote brandstichting. Hoeisienauw? Nul komma nul had diegene er mee te maken. Petje af jonge en dame.

  Acab.


  Maak melding

 17. Zelf heb ik gister ook gezwommen in de Wythmenerplas. Het water is er absoluut niet koud. Iets wat ik al opvallend vond, omdat er dus overal voor koud water gewaarschuwd wordt. Mijn zus is de plas ook over gezwommen een paar dagen terug en zij gaf aan dat het zelfs midden op de plas niet koud is. Sowieso lijkt het me beter om naar de toedracht van het ongeval niet te gaan gissen, dit is erg pijnlijk voor de even onwetende nabestaanden en tevens voor de man zelf, als hij zou weten wat er nu hier over hem gezegd wordt.


  Maak melding

 18. @Menno

  De lifeliner is wel degelijk in dienst. Zelfs 2 😉
  Maar 1 reserve toestel en 1 actieve heli.
  Voor de nerds de PH-MMT is het toestel waar altijd mee gevlogen wordt en de PH-ELP is het reserve toestel.

  De lifeliner 4 is de enige lifeliner in NL die NIET werkt dmv P2000. Deze heli is alleen te volgen via ATCbox. Of te wel scanner.

  😉


  Maak melding

 19. Een stuk van de Wijthmenerplas bij Zwolle wordt gedregd. De politie hoopt zo het lichaam van de man die daar sinds gisterenmiddag wordt vermist.

  Het stuk van Wijthmenerplas dat wordt gedregd is afgezet. De rest van het water is weer vrijgegeven.  Maak melding

Reageer