CU en D66 organiseren inspiratieavond architectuur

Zwolle – Wat zijn eigenlijk de Zwolse ambities als het gaat om architectuur? Dat is de vraag die Sonja Paauw (D66) en Gerdien Rots (CU) centraal stellen tijdens een inspiratieavond over architectuur op woensdagavond 20 juni. Ook schreven zij een pamflet over architectuur dat moet leiden tot een initiatiefvoorstel.

Aanleiding voor het initiatief zijn de ontwikkelingen in de stad. Zoals de Fundatie, de nieuwe rechtbank, de Isalaklinieken en het Kraanbolwerk. Daarnaast wil Zwolle bij de top horen en de architectuur van Zwolle is daar volgens Gerdien Rots en Sonja Paauw onlosmakelijk mee verbonden. Zwolle kent architectonische kwaliteit. Maar wat zijn onze ambities als we praten over architectuur? En welke architectuur past bij onze stedelijke identiteit?

Tijdens de inspiratieavond komen twee sprekers vertellen over wat architectuur betekent. Niek Verdonk, stadsbouwmeester te Groningen spreekt over het Groningse architectuurbeleid en de meerwaarde daarvan voor Groningen. Rob Hendriks, vice voorzitter BNA (Bond Nederlandse Architecten) en architect bij DAAD architecten te Beilen spreekt over wat architectuur met een stad kan doen.

Het programma start om 20.00 uur en vindt plaats in het gebouw van Kunst & Cultuur Overijssel aan de Kamperstraat 11 – 13. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot uiterlijk maandag 18 juni via: raadsgriffie@zwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Vooral de aan het pluche vastgeroeste CU moest zich diep schamen voor wat betreft de kunst en cultuur in Zwolle.
  Vrijwel dagelijks moet ik op de fiets een glazen gedrocht ontwijken op de Melkmarkt.

  Er wordt niet ingegrepen als een directeur van de Fundatie op (ik zal het netjes zeggen) op zeer hooghartige toon uitspreekt dat hij toch niet gaat samenwerken met de minderwaardige andere musea in Zwolle.
  Tevens wordt een lelijk groot apparaat op het dak van de Fundatie toegestaan.

  Dan benoem ik nog maar even het aanstaande bijzonder lelijke pand nabij het Flevobebouw. Ik ben de naam even kwijt.

  De lijst is nog veel langer, maar mijn vraag blijft staan:
  Wat geeft, na deze grote blunders, eeuwig pluchepartij CU het recht om nu opeens haar mond open te doen over kunst en cultuur in Zwolle???? >:(


  Maak melding

Reageer