Stadsergonoom toetst toegankelijkheid Zwolle

Zwolle – Een toegankelijke stad en gelijke kansen ook voor mensen met een beperking staat hoog op de agenda van de gemeente Zwolle. Voor de periode van één jaar stelt de gemeente een stadsergonoom aan die de taak heeft te adviseren over de toegankelijkheid van openbare ruimten en gemeentelijke gebouwen. 

Vrijdagmiddag gaven wethouder Erik Dannenberg, Jaap Breugem (voorzitter Zwolse Gehandicaptenraad) en Frans Schuurman (stadsergonoom) tekst en uitleg over de functie en het werkveld van de stadsergonoom. Het besluit om een stadsergonoom aan te stellen is mede genomen na gesprekken met de Zwolse Gehandicaptenraad en stadsergonomen uit ander steden. De stadsergonoom houdt zich alleen bezig met nieuwe initiatieven zoals nieuwsbouw, renovatie en herstructurering van ruimten waarvan de gemeente gebruiker of eigenaar wordt.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik had er nooit zo over nagedacht maar laatst was een vriendin van mij in Zwolle met haar gehandicapte zoon en toen ik er achter dat Zwolle niet echt rolstoel/rollator vriendelijk is. We liepen vanaf de parkeerplaats blijmarkt de klinkers in de Luttekestraat en de rode lopertjes van diverse winkels waar je bijna niet over heen komt met een rolstoel. Later was ik met een vriendin die achter een rollator loopt, toen kwamen de volgende opstakels tegen van media markt naar het theater eerst kwamen we de trapjes tegen bij de kamperstraat dus over de straat lopen auto`s op de weg best gevaarlijk. dus zwolle is zeker niet klaar voor rolstoelen!


    Maak melding

Reageer