Het weer: zonnig en warm lenteweer

Zwolle – Een prachtige dag met veel zon en door een strakblauwe lucht was het advies tot insmeren met zonnebrandcreme terecht. Zonkracht of uv-index is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (uv) in het zonlicht die de aarde bereikt. In Zwolle liep deze op naar 6.5 wat vrij hoog is. Maar met zonnebrand op en een terrasje op bijvoorbeeld het Gasthuisplein was er weinig aan te merken op de vrijdag.

20120526_weerfoto_gasthuisplein.jpg 
Gasthuisplein 
De nacht naar zaterdag verloopt helder en droog. De minimumtemperatuur ligt aan het einde van de nacht rond een graad of 11. De oost-noordoostenwind is zwak tot matig, 2 a 3 Bft. Overdag krijgen we opnieuw een zonovergoten dag met middagtemperaturen rond de zomerse waarde van 23 a 24 graden en er staat een matige oostelijke wind. Zondag, Eerste Pinksterdag, wordt het hogedrukgebied boven Scandinavië iets zwakker, waardoor soms wat velden sluierbewolking voorbij kunnen schuiven en enkele kleine stapelwolken kunnen ontstaan. De zon blijft de boventoon voeren en het blijft droog met maxima van 23 of 24 graden. Maandag, Tweede Pinksterdag, verloopt zonnig en droog. De wind draait wat naar het noordwesten en het wordt een graad of 22. 
20120526_weergrafiek.png 
Bron: meteozwolle
20120526uv_weergrafiek.png

 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. @blaagje, of jij,meteozwolle geeft eenweersverwachting voor de regio Zwolle. Ook de andere site’s, waar je iets over de verwachtingen kunt vinden, geven aan dat het in de loop van de week, de temperatuur naar beneden gaat.
  Vervelend al die weermannen/vrouwen met een zonnesteek.  Maak melding

 2. ingrid ik volg altijd het weer. en weerplaza zit 9 van de 10x goed maar 13 graden heb ik nog nergens gelezen hoor8) ja het wordt wat minder maar 13 is wel erg overdreven8)


  Maak melding

 3. @Blaagje, klopt dat is ook zo. Maar

  13 graden woensdag? hebben ze nu al een zonnesteek daar bij die meteozwolle

  dit was niet terecht vond ik.
  Kan best zijn dat ht in de komende dagen nog veranderd, maar daarom heet het ook een verwachting, en de verwachtingen die door meteo zwolle hier worden gegeven kloppen aardig.


  Maak melding

Reageer