Wegpiraat rijdt 140 op Kuyerhuislaan

Zwolle – Op de Kuyerhuislaan is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 mei een 21-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden. De man reed met hoge snelheid en met een telefoon aan zijn oor surveillerende agenten tegemoet.

Zijn snelheid werd vervolgens gemeten op 140 km/u waar 70 is toegestaan. Na zijn staandehouding moest de man ook blazen, wat resulteerde in 135 ug/l. De man is beginnend bestuurder, waardoor dit boven de toegestane limiet is. Er is voor alle drie de overtredingen proces-verbaal opgemaakt. Tevens is het rijbewijs ingevorderd.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Nooit weer een rijbewijs geven. Voor het zelfde geld rijdt hij iemand dood met zo’n onverantwoorde snelheid. Volgens mij is de toegestane snelheid zelfs 60 km/uur.


  Maak melding

 2. Nog knapper van de agenten. Iemand komt ze met 38 meter per seconde tegemoet, ze zien de persoon mobiel bellen in een donkere auto (superman-ogen), keren de eigen auto (duurt toch eventjes), beginnen te versnellen om hem in te halen. Door de reactietijd en het feit dat ze achter liggen, moeten ze wel harder rijden dan 140 km/u op diezelfde weg! Ben benieuwd hoe en waar ze de snelheidsmeting hebben gedaan, zo lang hebben ze er geen gelegenheid voor gehad. Misscheien was dat wel op een andere weg.


  Maak melding

 3. Wat een idioot inderdaad, ik vind 60 km/u al vaak te snel op die weg. Al die opritten waar iemand uit kan komen rijden……


  Maak melding

 4. Wat een achterlijke %$#&@, verantwoordelijkheids- gevoel? Wat is dat? Wel mooi dat hij direct voor alle 3 de zaken aangepakt wordt!


  Maak melding

 5. @MartinV:
  Mijn vermoeden is dat ze hem ergens op een 70-kilometerweg (bijvoorbeeld Ceintuurbaan) zijn tegengekomen en dat de achtervolging eindigde op de Kuyerhuislaan.

  Die weg zelf is maximum snelheid 60 km/u en al gevaarlijk genoeg voor fietsers, want regelmatig wordt daar te hard gereden.


  Maak melding

 6. Door de reactietijd en het feit dat ze achter liggen, moeten ze wel harder rijden dan 140 km/u op diezelfde weg!

  Politie is daar sowieso in getraind. Daarnaast had de jongeman gedronken en hebben we niet voor niets wat andere regels voor beginnende bestuurders.

  Ik denk dat Arie het helemaal bij het rechte eind heeft.

  Wel triest: 21 jaar, net je rijbewijs hebben en je dan al zo misdragen. Ik zeg daarmee overigens niet, dat iemand die langer zijn rijbewijs heeft en wat ouder is zich mag misdragen, maar dit verbaast me des te meer!


  Maak melding

Reageer