Marco Kuiper technisch manager bij HC Zwolle

Zwolle – Afgelopen weekend is HC Zwolle met Marco Kuiper een driejarig contract overeengekomen, voor gemiddeld 20 uur per week. Marco Kuiper gaat per direct beginnen. Hij gaat samen met de technische commissies de voorbereidingen voor het seizoen 2012-2013 treffen.
Marco heeft ruime hockeyervaring als speler, als coach en als technisch manager of technisch coördinator.

Afgelopen week hebben Marco Kuiper en de TC om tafel gezeten en de komende dagen bepalen Marco Kuiper en Han Wijlens een introductieprogramma en de zaken die met voorrang gedaan moeten worden. Maandag 21 mei was Marco Kuiper al in het clubhuis van ZMHC om een presentatie van Frank Stofmeel over het talent identificatie systeem (voor het ontdekken en ontwikkeling van talenten), dat HC Zwolle gaat gebruiken als talent ontwikkel systeem. Dit systeem wordt ook door CSE (lLandstede) gebruikt en past in de ambitie van HC Zwolle en CSE om op meerdere vlakken samen te werken.

De technisch manager zal een drijvende rol vervullen in de implementatie van dit systeem. Het talent ontwikkeling systeem vraagt dat meerdere malen per jaar evaluaties worden gemaakt van spelers en dat trainingen worden afgestemd op de criteria waarop spelers worden beoordeeld en op de feedback uit meetresultaten van speler en team. De invoering van dit systeem zal gedurende het seizoen 2012-2013 gebeuren. Een van de grote voordelen van een meer systematische aanpak is dat er niet meer slechts één selectiemoment in juni is.

Voor de selectie van de A-B-C elftallen voor seizoen 2012-2013 wordt een gedeelte van dit systeem gebruikt. Frank Stofmeel zal donderdag 24 mei op uitnodiging van de Tophockeycommissie uitleg geven aan 40 scouts. Ook zal Frank waar nodig de scouts begeleiden bij het toepassen ervan.
Voor de Jongste Jeugd is een geleidelijker aanpak gekozen. plezier staat daar voorop, maar voor de MD1 en JD1 en ook de M8E1 en de J8E1 worden spelers geselecteerd op basis van hoe ze presteerden in de competitie en tijdens de gezamenlijke ochtenden bij Tempo ’41 en ZMHC. Er komt nog een selectiemoment voor deze teams. Informatie volgt.

Artikel delen:

Reageer