Dreggen naar vermiste man in Wijthmenerplas

Zwolle – De vermiste man, die sinds vrijdagmiddag in het water van de Wijthmenerplas verdween, is nog altijd niet gevonden. Het gedeelte van de plas waar de man voor het laatst gezien is wordt nu gedregd.

Het gedeelte van Wijthmenerplas dat wordt gedregd is afgezet. De rest van het recreatieplas is weer vrijgegeven. Tot en met zaterdagmorgen hebben duikers met speciale sonarapparatuur naar de drenkeling gezocht, zonder resultaat. Hoe lang de zoekactie nog gaat duren is niet bekend.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. moet je na gaan als ze afzetten war ze bezig gaan en dat die persoon net uit dat gebied is en dat kinderen morge het lijkt voelen of zien drijven van dat lijkgaat drijven en blijft niet lang meer onder water tenzij hij vast zit


  Maak melding

 2. banaan, mocht het lichaam elder boven water komen en zoals jij schetst, dat kinderen het zien drijven… dan gaan we hier toch gewoon wijzen en schelden op de hulpverleners? Zij hebben uiteindelijk het gebied waarin gezocht werd niet goed ingeschat, met als gevolg dat een bezoeker van de wijthmenerplas ineens tijdens zijn of haar dagje aan de plas met zoiets geconfronteerd wordt. Kan toch niet? Ik hoop dat ik mijn ondertoon niet hoef te verduidelijken..


  Maak melding

 3. Vanavond was één bootje met één persoon erin een beetje rondjes aan het varen. Er was niets van dreggen te zien. Ook aan de kant verder geen actie, en niemand te zien. Bizar is toch wel dat naast het afgezette gebied (naast het naaktstrandje) nog gewoon mensen in het water aan het badderen waren. Twee paden naar het gebied waren afzet met borden en linten. De borden waren opzij geschoven en de linten vernield. Leve Zwolle 8)


  Maak melding

 4. Als je op hulpverleners gaat schelden mogen ze je van mij afvoeren naar de politie en ik zou er helemaal niet heen gaan met kinderen


  Maak melding

 5. Nou ik zou nu ook geen zin hebben er te zwemmen… Anderen blijkbaar wel, al zullen er ook mensen zijn die niks van deze situatie afweten.


  Maak melding

 6. Er is een man vermist. Natuurlijk doen dan alle hulpverleners hun best. Onze aandacht moet uitgaan naar de man en zijn dierbaren.
  Dit is een vreselijk drama.


  Maak melding

 7. gewoon lekker gaan zwemmen in de milligerplas. dan heb je geen last dat je een eventueel lichaam tegen komt als je met je met je kinderen gaat zwemmen.

  en uiteraard gaat mijn medeleven uit naar de nabestaanden van de betreffende man. en mijn respect gaat uit naar de hulpverleners die naar hem zoeken.


  Maak melding

 8. Bericht door Stef, op 26 mei 2012 om 22:06
  Als je op hulpverleners gaat schelden mogen ze je van mij afvoeren naar de politie

  Nathalie geeft al aan, dat ze hoopt haar ondertoon niet te hoeven verduidelijken.

  Verschrikkelijk dat dit gebeurd is en veel sterkte voor de nabestaanden.


  Maak melding

 9. @chef: als je maar een bootje gezien hebt, dan kan dat kloppen.

  Om 20.00 uur hebben de hulpverleners besloten dat er zondag verder gezocht zou gaan worden. Daarop zijn 3 boten uit het water gehaald. De beheerder heeft daarna nog een ronde gemaakt met zijn boot over de plas (hij was al de hele dag aan het werk). Dat was du niet “rondjes varen”, maar zoeken.

  Ter info (en om allerlei indianenverhalen uit de wereld te helpen): ’s ochtends is er met sonar gezocht en ’s middags met drie boten gedregd. Al met al zijn de hulpverleners 10-12 uur in touw geweest.

  Als Chef wat eerder was komen kijken, had ie dus nog wel wat kunnen zien.


  Maak melding

Reageer